Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj potřebuji napsat program, který na základě vstupu převede číslo, tzn. že pokud uživatel zadá 152 tak program vypíše stopadesátdva a naopak, mám k tomu využít definiční soubor, v kterém bude daný jazyk definován, moc si nedokážu představit co do toho souboru napsat jestli třeba "1 = jedna" nebo tak něco a hlavně ani nevím jak ten soubor potom použít v c++, prosím o pomoc, pokud by někdo věděl jak to napsat a hodil by mi sem nějakou radu budu moc ráda za jeho příspěvek
Google nepomohol ?
A nemám ani šajn čo to definičný obor je...musíš to mať s ním ???

Zkusil bych toto: udělal si header (hlavicku, ve kterém bych si nadefinoval "slovní popis podle řádů", plus hodnoty číslic. Potom na základě vstupu, cyklem sledovat počet zadaných číslic (to by se ukládalo do pole) nebo od zadu to četl, tedy si definovat příslušné funkce, které budou vracet ukazatel na pole char, kde jsou uložené řetezcové konstanty. Poté poslat na výstupní proud celé pole výstupní pole. Rozumíš, co tím myslím? Psát se mi kód nechce (a nevím, jestli bych to dneska ještě zmákl, céčko jsem velice rychle zapomněl :)
↑ case_fcs: Tak veľa štastia, a daj info na čo si prišiel...zaujímam sa o C++ ale o definičnom súbore som zatiaľ nepočul, takže rád sa niečo nové priučím...

↑ hradecek:
Definiční soubor se může vyložit jako hlavičkový, ve kterém nejsou prototypy funkcí, ale její definice (případně definice konstant příkazem pro preprocesor #define). Kdysi jsem si to dělal taky tak, globalni promenny a prototyp do headeru a definice funkci (které u jednodušších programů můžou jít rovnou za main() ) zvlášt do dalšího headeru nebo .cpp, který jsem hodil do hlavního kódu klasicky přes #include :)
↑ frank_horrigan:Aha tak to je definičný súbor.
Ja programy inak ani nerobím(že vraj to patrí k dobrým programátorským zvykom), ale v živote som nikde nevidel, že by to niekto nazval definičný súbor...
Tak teda ďakujem za objasnenie :)...
Stránky: 1