Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 21. 05. 2010 14:50

case_fcs
Reputace:   -1 

c++ převod čísla, definiční soubor

ahoj potřebuji napsat program, který na základě vstupu převede číslo, tzn. že pokud uživatel zadá 152 tak program vypíše stopadesátdva a naopak, mám k tomu využít definiční soubor, v kterém bude daný jazyk definován, moc si nedokážu představit co do toho souboru napsat jestli třeba "1 = jedna" nebo tak něco a hlavně ani nevím jak ten soubor potom použít v c++, prosím o pomoc, pokud by někdo věděl jak to napsat a hodil by mi sem nějakou radu budu moc ráda za jeho příspěvek

• (téma jako vyřešené označil(a) case_fcs)

#2 22. 05. 2010 13:32

hradecek
Pozice: Student
Reputace:   25 
Web

Re: c++ převod čísla, definiční soubor

Google nepomohol ?
A nemám ani šajn čo to definičný obor je...musíš to mať s ním ???

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

#3 22. 05. 2010 13:45 — Editoval frank_horrigan (22. 05. 2010 13:45)

frank_horrigan
Reputace:   31 

Zkusil bych toto: udělal si header (hlavicku, ve kterém bych si nadefinoval "slovní popis podle řádů", plus hodnoty číslic. Potom na základě vstupu, cyklem sledovat počet zadaných číslic (to by se ukládalo do pole) nebo od zadu to četl, tedy si definovat příslušné funkce, které budou vracet ukazatel na pole char, kde jsou uložené řetezcové konstanty. Poté poslat na výstupní proud celé pole výstupní pole. Rozumíš, co tím myslím? Psát se mi kód nechce (a nevím, jestli bych to dneska ještě zmákl, céčko jsem velice rychle zapomněl :)

The only thing worse than being wrong is staying wrong
Sun Tzu - The Art of War

#4 23. 05. 2010 18:27

case_fcs
Reputace:   -1 

hradecek: google bohužel nepomohl a definiční soubor je povinný

frank_horrigan: jasný asi rozumim, nějak to teda zkusim, díky moc

#5 24. 05. 2010 10:16

hradecek
Web

↑ case_fcs: Tak veľa štastia, a daj info na čo si prišiel...zaujímam sa o C++ ale o definičnom súbore som zatiaľ nepočul, takže rád sa niečo nové priučím...

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

#6 24. 05. 2010 16:05

frank_horrigan
Reputace:   31 

↑ hradecek:

Definiční soubor se může vyložit jako hlavičkový, ve kterém nejsou prototypy funkcí, ale její definice (případně definice konstant příkazem pro preprocesor #define). Kdysi jsem si to dělal taky tak, globalni promenny a prototyp do headeru a definice funkci (které u jednodušších programů můžou jít rovnou za main() ) zvlášt do dalšího headeru nebo .cpp, který jsem hodil do hlavního kódu klasicky přes #include :)

The only thing worse than being wrong is staying wrong
Sun Tzu - The Art of War

#7 24. 05. 2010 16:44

hradecek
Web

↑ frank_horrigan:Aha tak to je definičný súbor.
Ja programy inak ani nerobím(že vraj to patrí k dobrým programátorským zvykom), ale v živote som nikde nevidel, že by to niekto nazval definičný súbor...
Tak teda ďakujem za objasnenie :)...

Zápatí