Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mám tady ještě jeden příklad nejde v něm o převod z AT do GT, ale prostě jenom vypočítat, zvolil jsem takový postup jak je vidět na obrázku, mám tedy otázku jestli je to dobře? :-) v pořádku stím převodem a kvadranty. (viz moje druhe tema komplexni čislo) díky
↑ gadgetka:
To záleží na tom, čemu říkáš "a"
Pokud je to výraz v hrananté závorce, pak je to podle tebe, pokud je to výraz v kulaté závorce, je to podle ↑ Razor339:
já to automaticky roznásobila ... to se nedělá? :)
a to nad tou hranatou závorkou je G jako goniometrický tvar (z toho provést) anebo to je na šestou?
koukám, že na spodním příkladu je to též, takže to je umocnění na šestou?
J cela hranatá závorka je na šestou, udělal jsem to tak že jsem to převedel z AT do GT, a pak jak mi to vyšlo jsem to celé dal znova do hranaté závorky a umocnil na šestou a vyšlo mi to tak.
Teď ale mám otázku k tomu co napsala gadgetka že by bylo absolutní hodnota to v hranaté závorce odmocnina z 2 / 2 ?
Každopádně by to bylo dobře jak takovym zpusobem, tak aj tím mojim ??
A roznásobit se to může že? ale mi přišlo zrovna lepší dělat to takovým způsobem.
↑ Razor339:
Myslím, že postup, co jsi použil, je v pořádku (už kontroloval i kolega Zdeněk). Roznásobovat není nutné.
Navíc při takovém pohodlném zadání lze překontrolovat i takto:
Téma označím za vyřešené.