Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 31. 05. 2010 13:49

Docctor
Zelenáč
Reputace:   

C++ nebo C - přeskupení matice

Ahoj všichni,

mám zadanou matici, kde mám za ukol řádky přeskupit tak aby podle součtu prvků tvořily neklesající posloupnot ( řádek s nejmenším součtem prvků bude první, řádek s největším součtem prvkl bude poslední )

Jasne, chápu že si mám udělat součty jednotlivých řádků a pamatovat si pozici řádku a pak je seřadit....jenže jak to mám zapsat do programu ???
Prosím poraďte.
díky

• (téma jako vyřešené označil(a) gladiator01)

#2 31. 05. 2010 14:37

spm
Zelenáč
Reputace:   
Web

Re: C++ nebo C - přeskupení matice

Možností je spousta... jednou z nich třeba je, pokud máš řádky matice v poli, udělat si druhé stejně velké pole a do něj si dávat záznam se součtem řádku a indexem daného řádku. Pak to seřadíš a vypíšeš... možná bude i něco efektivnějšího; tohle mě jen v rychlosti napadlo.

#3 31. 05. 2010 19:23

hradecek
Pozice: Student
Reputace:   25 
Web

↑ Docctor:
Zdravím, hodnoty majú byť zadávané manuálne, alebo generované náhodne ?
Tiež mi napadlo niečo ako kolegovi ↑ spm:...

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

#4 31. 05. 2010 22:46 — Editoval Docctor (31. 05. 2010 22:50)

Docctor
Zelenáč
Reputace:   

matice ja zadaná na vstupu z klávesnice....a je vždycky čtvercová :)....ale zkusím to s tím druhým polem, jen se v rom nezamotat....to znamená že vytvořím pole který pak setřídím podle součtu a v jedný souřadnici budu mít pozici těch řádků seřazenou vzestupně.....

#5 02. 06. 2010 21:26

Docctor
Zelenáč
Reputace:   

vyřešeno....díky za nápady :)

Zápatí