Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj všichni,
mám zadanou matici, kde mám za ukol řádky přeskupit tak aby podle součtu prvků tvořily neklesající posloupnot ( řádek s nejmenším součtem prvků bude první, řádek s největším součtem prvkl bude poslední )
Jasne, chápu že si mám udělat součty jednotlivých řádků a pamatovat si pozici řádku a pak je seřadit....jenže jak to mám zapsat do programu ???
Prosím poraďte.
díky
Možností je spousta... jednou z nich třeba je, pokud máš řádky matice v poli, udělat si druhé stejně velké pole a do něj si dávat záznam se součtem řádku a indexem daného řádku. Pak to seřadíš a vypíšeš... možná bude i něco efektivnějšího; tohle mě jen v rychlosti napadlo.
↑ Docctor:
Zdravím, hodnoty majú byť zadávané manuálne, alebo generované náhodne ?
Tiež mi napadlo niečo ako kolegovi ↑ spm:...
matice ja zadaná na vstupu z klávesnice....a je vždycky čtvercová :)....ale zkusím to s tím druhým polem, jen se v rom nezamotat....to znamená že vytvořím pole který pak setřídím podle součtu a v jedný souřadnici budu mít pozici těch řádků seřazenou vzestupně.....
Stránky: 1