Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
Jednu rovnici jsem tu už řešil ale nemohu jí najít, proto jí sem dávám.
Co s tím z^2 a ^3 ? byl na to jeden vzorec pokud dobře vzpomínám.
Stačí když mi napíšete jak se toho zbavit, nemusíte vypočítávat, já už to dopočítám.
Děkuji.
↑ da.backer: ↑ da.backer:odmocnit treba aj absolutnu hodnotu komplexneho cisla v goniometrickom tvare....postupuj prosim podla odkazu..v casti..uziti...:-) urcite Ti to dobre vyjde ...
a ten vztah cos(x)=sin(x+pi/2) ten plati stale, no tu ho nemusis uzivat...vysledok ocakavaj v tvare
z1,2=2^(1/2)*( cos(...) + i* sin(...)) ...pozri aj Odkaz
↑ da.backer:
V případě, že by jsi potřeboval vyjádřit cos v hodnotách sinu a nebo opačně. Je zpousta různých případů kdy by jsi to potřeboval použít, např. pokud by jsi měl načrtnout funkci která má v sobě jak sin, tak cos, tak se občas hodí si to převést na hodnoty jedné funkce.
↑ da.backer: vacsinou na zvyraznenie poznatku ze sinus a cosinus su fazovo posunute , ze ich priebeh je vlastne rovnaky iba s urcitym fazovym posunom, ktory je pi/2....to je taka rovnost ktora plati pre kazde x...pozri aj tu
Odkaz1 resp. Odkaz2
↑ da.backer:pozdravujem a posielam dufam ze si Moivreho oblubis, je to jednoduche a nepopliest..sa
drzim palce...