Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ breta21: http://www.wolframalpha.com/input/?i=(x%2B2)^2%2B(y%2B1)^2%3E%3D4

↑ breta21:
Dobrý večer,
je rovnice kružnice. Najděte její střed, určete poloměr a máte hledanou oblast (je menší nebo rovno, tedy vnitřek včetně hranice).
↑ teolog: děkuji, již jsme si vzpoměl, tak trochu jsme ale doufal že mi sem nekdo hodi nejaky odkaz na programek nabo na nejake stranky protože je mam tech rovnic vic a rovnice kruhu je jen tahle, další je napr..... /x-1/<=1 konjungce y=-2+odmocnina/x-1/ /jsou absolutni hodnoty, ta odmocnina je pro celou absolutni hodnotu.......
↑ Honza Matika: děkuji, mohu jeste poprosit o nejaky odkaz
, kde bych nasel k tomu nejaky slovni doprovod, výsledky jsou fajn, ale chce to i teorii a postup.... :)

↑ KUBAJAN: Zdravím, slovní doprovod k čemu, k řešení nerovnic?
↑ Honza Matika: k nerovnicim tohoto typu, vyřešit základní nerovnici umím, ale ty s dvěma neznámýmá, nebo ty složitější jis nezvládnu... :) napr. jsem nepochopil vůbec jak zde funguje ta konjunkce, ale hlavne ty 2 neznámé....

↑ KUBAJAN:
Základem pro grafické řešení (ne)rovnice o dvou neznámých je úprava na tvar y=..., což odpovídá nějké funkci. Její graf pak ohraničuje část roviny, která je řešením. Zkuste se mrknout na nějaké jednoduché příklady.
↑ Honza Matika: měl bych ješte jeden dotaz, díval jsme se na ten graf ktery mi to vykreslilo,ale moc mu nerozumim, když napr vezmu bod ležici x ose vlevo, např. -20, a dosadim do prvni časti nerovnice /x-1/ <=1 tak mi to prece nesedí, 19 je vetší jak 1, jak pak tety ten bodu muže tam patrit, podle toho grafu??
Zdravím,
Zadání je tak?
![]()
![]()
.
nevím, proč to tak Wolfram vykresluje. První graf |x-1|<=1 je vertikální pás odpovídající intervalu x pod přímkou y=1, druhý graf je inverzní funkce ke kvadratické (umíš odvodit kvadratickou, ze které vy se to kreslilo?)
Přůník takto zadaných množin je podle mého je část křívky
na intervalu od x=0 do x=2. Je to tak (nějak se mi to nezdá)? Děkuji.