Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Nevím jak dál pokračovat u této funkce při hledání monotonie a extrémů
f(x)=e^x - x
Df jsou všechna R,tedy interval (-nekonečno,nekonečno)
f'(x) = e^x - 1 ....zde jsem se zasek,jak dál?
MAW žádný názor neměl? (děkuji za odkaz v dalším tématu). Představuji si to tak, že si to prozkoušíte v MAW a, pokud se to neshoduje s vaši představou, nebo potřebujete si něco vysvětlit, tak se poptate. Ale tak, co si představuji...
Hledáme, kde je e^x - 1=0 a vzpomeneme si, že 1 můžeme nahradit jako e^0, neboť platí poslední řádek z vlastností (drobné písmo, nevím proč).
V pořádku? Děkuji.
MAW má tento názor Odkaz
tim pádem e^x - 1 = 0 mi vyjde x = 0.To mi rozdělí interval na (-nekonecno,0) a (0,nekonecno),tabulka bude mit pouze jeden řádek s f' kde určim znaménka a podle toho i zda je rostoucí,klesající,minimum a maximu.
je tomu tak?
↑ Joerex: děkuji.
Odkaz na MAW takto nefunguje - tedy není přímo na Tvé zadání, nějakou dobu se to dá najit v Historii, jinak je lepší vytvořit náhled na soubor, který se vytvoří,a umístit ho sem jako obrázek (správně otočený), pokud je třeba něco prokonzultovat.
Ano - budeš mít pouze jeden bod podežřelý z extrému. Zbytek úvah v pořádku. Ať se vede.
Stránky: 1