Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
rád bych požádal zkušené matematiky na tomto fóru, jestli by nedokázali znázornit podoby 3 hrafů hustoty.
1. Graf funkce hustoty pravděpodobnosti exponenciálního rozložení s parametrem
=10
2. Graf funkce hustoty pravděpodnovnosti se středem
=5 a
=2
3. Graf funkce hustoty pravděpodnobnosti rovnoměrného rozložení r(0;0,5)
Pokusil jsem se namalovat moje verze, ale nejsem si vůbec jistý jestli je to dobře.
Příklad 1. a 2. : 
Příklad 3.: 
Snad to půjde aspon trošku vidět :-(
Všem díky za pomoc
↑ kuzmic:
Zdravím,
odborné vyjádření jsi dostal od opravdového statistika a pravděpodobnostníka kolegy ↑ Stýva: děkuji :-) Nabídnu polopatický pohled. Stačí kreslit v Malování, hlavně, aby bylo jasné, co vyjadřuješ.
Vycházela jsem z definic tady a tam a pomocí stroje jsem nakreslila toto (nekončí v x=0,5 - pokračuje doprava podel osy x) a tamto. Myslím, že z definic a vzorců je vidět, pomocí čeho se zakresluje. Označení důležitách bodů v grafu - co se rozumí (například kde je
- na ose y pro x=0 (ovšem jen zprava)?
To, co máš zakresleno pod grafem hustoty na obrázku (1) myslím, že hustota není.
A pokud ještě aktuální tento dotaz, tak jsem nějakou sbírku odkazů nasbírala zde
↑ Stýv: děkuji za spravedlivou kritiku.
To mu já říkám hrabopis. No fuj..
Ještě jednou příjměte moji omluvu, měl jsem to překreslit třeba v malování:-/. Jen bych Vás chtěl ještě požádat, kydž to normální rozložení např. třeba zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Nor … n_PDF.svg. Vezměmě tu modrou funkci. Jak prosím vypočítám maximum té funkce?Na obrázku je v hodnotě 0.9, ale já se této hodnoty nemůžu ani přiblížit. Díky.
↑ kuzmic:
pokud jsem správně odhadla obrázek (neb odkaz nikam nevede), na obrázku je normované normální rozdělení (a zřejmě mluvíme o distribuční funkci F (těch 0,9) ne o hustotě f.
A teď nevím, co vlastně řešíme? Maximum hustoty je v normované hodnotě
. Asi by to chtělo ještě upřesnit.
Děkuji.
No já jsem to asi popletl a ke všemu ještě ten odkaz nefunguje :-/. Nevím jak vypočítat tu 0,9 u toho modrého grafu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Nor … on_PDF.svg
Stránky: 1