Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
se mi trochu nepovedlo ale myslím, že chápete, nyní už jen upravit: vynásobit exponenty pokud to je 2 na 2 to celé na X, tak to je 2na2x, poté exponenta nějak vhodně rozšířit... sečíst a je to
něco jsem podělal v texu, teprv se učím ale chápeš zápis ne?
nyní pokud máme stejný základ a je to součin, tak uplatníme pravidlo 
jsem to jen upravil
nyní převedeno na spol. jmenovatele a sečtu exponenty
↑ gadgetka: jo už jsem to zjistil, ale děkuji, vidím, že už vás trápím jak to tady zkouším :D
mikl3 napsal(a):
↑ gadgetka: jo už jsem to zjistil, ale děkuji, vidím, že už vás trápím jak to tady zkouším :D
Promiň, já to mázla, protože mi došlo, že to byly zlomky a ne vícemístné exponenty, a mě rozhodně netrápíš, vidím tvé pokusy dnes poprvé a nevadí mi. Ale jinak je tu někde tzv. LaTexové pískoviště, kam si můžeš zkoušet psát v LaTexu bez jakýchkoliv připomínek ostatních. :)
↑ gadgetka:
ale stejně tam musí být složená závorka (nebo jak se jí říká) du na pískoviště :D
na chvilku jsem zahlédl váš jiný výsledek, tak jsem už byl zkapalý, že jsem se zamotal v texu, ale koukám koukám a on už tu je stejný, což je dobře