Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, dostal jsem na vyřešení(zanesení do grafu) tyto dvě M:
a zaroven
a zaroven
Omlouvám se, nevím jak v Texu udělat a zároveň, četl jsem si stručný přehled, ale nevím, jak to zakompenovat, aby se to zobrazilo korektně.
Měl by vyjít nějaký pěkný obrázek, bohužel nevím, jak začít, nic:(.
Děkuji za jakýkoli nápad
EDIT: Nevyšel mi žádný obrázek, ale jen oblast dat:
x náleží
y náleží
EDIT2: opraven EDIT 1
Zdravím,
nerozluštola jsem Tvé zadání úplně, ale snad tak:
Oblast zakresliš jako vertikální pás mezi x=-1 až x=1. Vnitřní oblast pásu vyšrafuješ.
Oblast odpovídající "druhému zadání" (bohužel jsem nepochopila zápis ""), vycházím pouze z intervalu pro y, který jsi našel - jako horizontální pás mezi y=-2/3 a y=2. Přímka, procházející bodem y=2 bude vyznačena čárkovaně, vnitřní oblast také vyšrafovat - jinak, než 1. pás)
Výsledkem bude obdélník.
Upřesní prosím zadání, snad slovně. Děkuji.
↑ zdenek1:
Ano, děkuji, toto jsem potřeboval vidět :).
Jen tam zakreslím parabolu z M1 a mám kalich - obrázek.
Děkuji moc.
↑ jelena:
Nevím, jak jinak do zapsat, takto nám to bylo zadáno. (=< znamená je menší nebo rovno)
↑ CLieR:
Spíš jde o tu podtrženou část (to =1), která tam je jaksi navíc.
nemá tam být spíše -1 než =1?
----------------
\geq ->
\leq ->
Zdravím.
↑ CLieR:, ↑ gladiator01:
ano, děkuji, skutečně jsem nevěděla, jak mám rozluštit pravou část nerovnice pro zadání M1, proto jsem jen naznačila, jak se zakresluji množiny, zapsané jako interval pro x, y.
↑ zdenek1: děkuji, také za rozluštění zápisu.
mám pocit, že nákres neodpovídá zadání M2: omezení se projeví jinak. Je to tak? Děkuji.
CLieR napsal(a):
Jen tam zakreslím parabolu z M1 a mám kalich - obrázek.
v M1 žádnou parabolu nevidím (kalich také ne).
Navíc pochybuji, že M1 a M2 má být zakresleno na stejný graf. Upřesní prosím své zadání. Z které je učebnice? Děkuji.
↑ zdenek1:
děkuji - kalich je opravdu podařený :-) Jinak možné je všechno, dokud kolega neupřesní své zadání jednoznačně (a trochu jsem narážela, že opět nekomentuješ příspěvek předchozího autora - tedy můj).
Půjdu přes Opavu, měj se hezky (je pěkné, když slunce nesvití na monitor, že ano?) Konec OT.
↑ zdenek1: :-) to jo.
děkuji za upřesnění, obvykle začnu uvažovat, kterou zhůvěřilost se mi podařilo vyrobit. A mám pocit, že nejsem jediná, komu nereagování na předchozí postup trochu nesedí.
Definitivní konec OT - případně je vyhlášeno připomínkování novely pravidel. Děkuji.
Tak Vám všem moc děkuji, zadal nám to profesor ústně, tudíž nevím, z jaké učebnice čerpal (nedivil bych se, kdyby to pro nás vymyslel), ↑ zdenek1: Ano, to je to, co mi nakonec vyšlo.
Díky a prosím lock