Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Sattik: já si myslím, že by to šlo vypočítat takto: určíme si, za jak dlouho by těleso dopadlo, kdyby mělo počáteční výšku 0, do jaké vzdálenosti...
pak nám ještě zbývá čas, za který těleso dopadne na zem v tomto případě, tento čas vynásobit jeho rychlostí a přičíst k té dráze
zatím jsem se dostal k jednoduchému výsledku a to takovému, že kdyby mělo těleso výšku nulovou, tak by dopadlo do vzdálenosti 21,14m
JE TO JEN MOJE ÚVAHA
já tím končím, ještěže máme google
zde je popisující obrázek Odkaz
zde je vzorec Odkaz
ale ať se na to koukám jakkoliv, tak mi to nedá spát: cos2alfa je v tomhle případě 0 a ta závorka zatím je 1, divné...
i když změním cos za sinus (protože ten cosinus je tam snad špatně) tak se dostávám k dráze 22,54 a n= téměř 23
Zdravim,
napiseme si rovnice pre x a y suradnicu.
Ked gula dopadne, tak
. Dosadime do prvej rovnice, vyjadrime z nej
, to dosadime do druhej a mame vysledok.
To je tazko, vestit z uz odvodeneho, relativne zloziteho vzorca aspon ja naozaj neviem. Kde si ich nasiel, k comu sa viazu?
↑ Spybot: našel jsem to v jedné seminární práci nazvané Biomechanika, má to 42 stran a je tam toho hodně, od geometrie lidského těla, až po kinematiku atd...
popř. mohl bys mi říct
je rychlost míčku v bodě y?