Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdraviim mam pred zkuskama a potrebuju poradit,myslim ze sem budu ted chodit casto a budu rad za vasi pomoc..
Uploaded with ImageShack.us
jako prvni bych po vas chtel vedet jestli jsem ty definice napsal spravne a dale poradit jak postupovat pri te aplikaci definice na ty priklady..
tady pridavam dalsi priklady s kterymi potrebuji poradit..
[IMG=http://img29.imageshack.us/img29/8194/newfota.jpg][/IMG]
tak tady jsem to zkusil dosadit,je to ten prvni priklad tak pls mrkni esli sem to spravne pochopil co s tim udelat..
nemuze mi nekdo poradit jeste s timto a s tim predeslym??
to znamena ze staci tedy jen dosadit u toho prvniho prikladu tak jak sem to udelal a to je odpoved na tu otazku : Zapiste uzitim definice,ze..chapu to spravne jen toto dosazeni do vzorce?a u toho pripadu za b) je to to stejne jen by v absolutni hodnote na konci bylo |1-n/nˇ2 -2| <epsilon tak by to melo byt??
a u toho L Hopitala prvni priklad upraveni tim myslis co prevest na spolecny jmenovatel?
no a ten druhy priklad kdy sem pouzil L Hopitala vsak tam kdyz do toho dosadim 0,tak mi vyjde 0 nad 0 tak ho muzu snad pouzit nee?Vzdyt u toho druheho postupuji dobre,jen kdyz mi tam vyslo to lim x jdouci k nule zlůomek 1-cos x/ 3x na druhou tak znovu puziji Hopitala a pak jeste jednou az mi vyjde jen lim jdouci k nule cosx/6 a miuzu uz dosadit a vysledek je 1/6 spravne to mam ne?? :)