Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
cau, potreboval bych se na neco zeptat k prvnimu prikladu, zitra mam zkousku a celkem v tom mam jeste zmatek takze to celkem specha...
chci se zeptat k pr.5., kde se ve vysledku objevilo pi/2 ? kdyz nase koreny jsou +-3i bez realne hodnoty. taky nechapu tu 3^n co to cele jeste nasoby, vim ze by tam misto toho mela byt realna slozka, ale kdyz ji nemame tak kde jsme vzali tu 3 a taky to pi/2 ...viz reseni nize
Velmi nepřehledný dotaz. Zcela ignoruje pravidlo 1.2. je použit pro zápis poslounosti
. Lze to zapsat i jinak, ale takto to je asi nejednodušší.
Odkud se vzal? jedno možné vysvětlení: jako reálná část mocnic komplexního čísla , což je kořen charaterisické rovnice.
diky, omlouvam se, ale stale nechapu jak z +-3i kde realna hodnota nevysla vemu pi/2. nebo jak zjistim z 3i jeji realnou hodnotu ?ja myslel ze je snad ve tvaru realna cast +- imaginarni cast, no a tady mi vysla jen imaginarni...prosim o vysvetleni, za primitivitu dotazu se omlouvam...
diky,uz vim kde to vazne,ale jsem tak vycerpan, ze si to nedokazu prepsat,ucim se uz 2 tydny v kuse a ty zaklady mi uplne vypadli,mohl bys to prosim pro me rozepsat a sam dosadit do moivreovy vety?pro tebe je to zalezitost par minut a me to nepredstavitelne pomuze...diiky moc