Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Pavel tady nedávno zkusmo zavedl akci „Pomohli jsme? Zaplať!“, zkusil jsem se tedy podívat na ty mobilní platby trochu víc, zaregistroval jsem se tam a vytvořil novou kampaň. Do dvou dnů by měla být schválená, do té doby můžeme řešit nějaké detaily. Takže jde o to, že uživatel může, pokud uzná za vhodné, přispět na běh fóra atp. formou SMS. Nic jiného pohodlného u nás neexistuje. My z toho budeme mít nějaké peníze, patrně se budeme pohybovat v nejnižším tarifu, takže se pro nás bude vztahovat tato tabulka:
Doufejme, že moc našich návštěvníků nemá Vodafone :-). Zbývá vyřešit otázky jako: bude se výzva na příspěvek zobrazovat u každého vlákna a každému návštěvníkovi? Co s penězi nakonec podnikneme?
Napadlo mě třeba zobrazovat výzvu jen u odfajfknutých témat, jenže problém vidím v tom, že do odfajfknutého téma se už zakladatel nepodívá… Takže možná bych výzvu zobrazoval jen zakladateli daného téma.
Tak jsem to už implementoval. Na konci stránky každého vámi založeného tématu se objevuje prosba o odeslání SMS. Dal jsem tam ceny 20 a 50 kč. Je to zatím možné jen z České republiky, ze Slovenska to nefunguje.
↑ Lukee:
Nebylo by lepší to dát nad okno rychlé odpovědi? Přijde mi, že se to takhle snadno přehlédne.
↑ BrozekP:
Nevím, jak moc výrazné to vlastně chceme mít :-)
Mimochodem tady http://www.matweb.cz/files/sms/show.php lze sledovat přijaté platby, ta první je samozřejmě moje.
↑ Lukee:
Pěkné, funguje :-)
Edit: pozorování: zkusil jsem i 13 Kč, ale to nefunguje, je tedy nutné vybírat pouze částky ze seznamu.
↑ BrozekP:
To nemusíš zkoušet, stačí se zeptat :-). Aktivované jsou tyto částky, do výpisu jsem dal jen dvě z nich:
10,00 Kč 20,00 Kč 30,00 Kč 50,00 Kč 79,00 Kč 99,00 Kč
No vzhledem k tomu, že se nevidí ani to, co je napsáno nad oknem, tak ohledně toho, co je pod oknem, bych iluze nedělala vůběc.
Ale alespoň jsem došla pro mobil a zaplatila milému synovi složenku za dotované obědy, na které stejně dost často nechodí. Tedy je to užitečná funkce.
Zdravím :-)
↑ Lukee: Tak se omlouvám, nevím, jestli se někde něco cacheovalo nebo jak jsem na to vlastně došel, ale už vše funguje.
Koukám, že dneska už přišly dva příspěvky. Tak doufejme, že jak na Nový rok, tak po celý rok :-)
↑ Lukee:
nová úprava statistiky příjmů - hezké :-) Už si můžeme dovolit pořídt Pavlovi buď náplň do propísky nebo baterku, nikoliv však zároveň a na zmrzlinu také nebude.
V článku o statistice je překlep skoro v každém nazvu podkapitol - tedy pokud nedošlo k úpravě názvosloví, o které nevím. Občas i v textu, věcnou stranku jsem nekontrolovala - prosím někoho z místních statistiků a ekonometrů.
Děkuji a zdravím srdečně :-)
Co přidat tyhle QR kódy do toho boxu s číslama, kam se mají posílat SMS? Možná by se na to někdo chytil.
20Kč:
50Kč:
Edit: Teda tím nemyslím, že by to poslal omylem, ale že by ho to zaujalo a měl by to jednodušší než se s tím opisovat :-).
↑ Lukee:
Nahraju tam ještě menší obrázky, ať se to tam rozumně vejde. Pak otestuji.
Edit: Funguje, máš tam ode mě asi 8 Kč :-)
↑ Lukee:
Posielať nemôžem, tak to ani neskúšam, ale aspoň som si zistila (Goo..), čo to ten kód je. Díky. Ďalší kapitalistický vynález... :)))
Máme tu opět zájem o příspěvek od slovenského kolegy. Co s tím?
↑ Pavel Brožek:
„Pro české klienty budou SK platby aktivovaná pouze v případě, že na svém účtu v předchozím měsíci dosáhli obratu minimálně 2000 Kč vč. DPH. Ostatní žádosti jsou automaticky odmítnuty. Děkujeme za pochopení.“
:-(