Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ jelena:
... As for this song, it was written by Alla Pugacheva in 1977 - asi nie, 1976 год:7. Сонет (Б. Горбонос - В. Шекспир, пер. С. Маршака) ...ale toto si asi nemyslela, však?
↑ Dana1: děkuji :-) Doma používám toto, v práci tamto.
Neumím se vybavit, které západní skupině sebrali ten úvod - a hledat se mi nechce (Black Sabbath?).
Всё кажется - вот маску я сниму.
И этот мир изменится за мной.
Но слез моих не видно никому,
но что же, Арлекин я, видно, неплохой.
А Арлекино, Арлекино - нужно быть смешным для всех...
Pohodovou noc.
↑ jelena:
...
Myslela som si, logiku mi to nedávalo... Všetko dobré.
... :)))
Whoops...
Viaceré piesne na tomto albume sú z jej autorského pera. Napísala ich pod pseudonymom B. Gorbonos. Keď sa gramofónová firma Melodia aj Mosfilm začali o tohto skladateľa zaujímať, nechala sa Alla vyfotografovať v parochni a s fúzami.
No teda... :))
Všelikde je ešte Арлекино. ... нужно быть смешным для всех... - čo už... :)
↑ Dana1:
když se rozdavala logika, na mne nezbylo :-) tak nějak je třeba brat mé příspěvky.
Děkuji za odkazy a informace, něco jsem již zapomněla z faktů. Jinak - ne, že bych byla taková obdivovatelka, ale umím hodně textů, tak se to dobře prozpěvuje, když potřebuji potlačit vrnění stroje a nechce se mi něco vymyšlet.
Z opravdu podařených jsou skladby k filmu Ирония судьбы, myslím, že jsem ještě nedavala tuto. Bohužel, primadona neumí důstojně starnout...
Nevíte někdo, co speciálního potřebuji, aby mi běželo toto i v práci? Je to nejpohodlnější nahrážka radia - ráno si navolím na celý den a už se nestarám. Stranka i přehraváč jsou dostupné (tedy security to neblokuje), ale nic nehraje.
-------------------------------
Neuvažovalo Vážené Velitelstvo, aby některá témata přesunulo do speciální sekce s přístupem od určitého počtu příspěvků, ať se nesnižuje místní úroveň? Děkuji a zdravím.
↑ jelena:
Zdravím,
já jsem o ničem takovém neuvažoval. Ani mě nenapadá, která ze současných témat trpí přebytkem příspěvků od nových uživatelů. Můžeš nějaká taková témata prosím uvést?
↑ jelena:
Мне нравится...
K tej logike: Hovorila som o logike mojej informácie, zdalo sa mi, že predsa takúto odpoveď (ako som dala ja) asi (logicky) nehľadáš...
Želám príjemný deň.
Prepáč, ale máš nastavený v PC zvuk? Nemáš ho náhodou stíšený? Mne sa to občas stáva, že sa prepne...
Pro Danu: děkuji, všechno mám nastaveno, ten přehravač se vůběc nespustí, neběží "taková čárka", že běží. Pohodový den.
↑ Pavel Brožek:
Také pozdrav.
No třeba toto Zakladatelovo téma, nebo O nás :-), nebo zda pracujete/nepracujete - za má být přístupné i pro nového uživatele. Naopak - aby nový uživatel si tady nepřipadal jako u bl**jch.
Aby s novým TeX se třeba také domyslila nová strategie. I třeba, zda taková reakce nesnižuje místní úroveň.
Děkuji.
OT: proč jsi "změnil" jméno? Není nutné odpovídat. Děkuji.
↑ jelena:
обсуждалка vľavo hore
Máš toto? :
↑ jelena:
Co vlastně myslíš tím přístupem – právo zobrazit téma nebo právo přispívat do tématu?
Téma pracujeme/nepracujeme si můžeme s Lukeem klidně zavřít a nikdo (kromě moderátorů) už tam nepřispěje. Zatím ale nebyl důvod. Vzhledem k tomu, že tam pouze editujeme, tak téma časem pro ostatní uživatele nejspíš úplně zapadne.
Téma O nás :-) považuji za vhodné téma, kde se noví uživatelé mohou představit. Možná ho tedy chápu špatně.
V tématu Zapomněnky je pouze 7 příspěvků od uživatelů s méně než 100 příspěvky (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7). Nemyslím si, že by byly natolik problematické, abychom kvůli nim někomu omezovali přístup do tématu.
Asi si nerozumíme…
Pak také nechápu, jak nový tex souvisí s „takovou reakcí“. Navíc neodkazuješ na reakci, ale celá téma, ani tak nevím, jakou reakci máš na mysli.
K tomuto – máš nainstalovaný nejnovější flash player?
Proč jsem změnil jméno? Ale já jsem ho nezměnil, i předtím jsem se jmenoval Pavel Brožek :-).
Uživatelské jméno BrozekP se mi dlouho nelíbilo, chtěl jsem být „Pavel“, jenže když jsem si to uvědomil, už tu Pavel byl (nechápu, proč jsem si toto jméno nezvolil původně, byl jsem tu dřív než Pavel :-) ), tak jsem to neřešil. Až teď jsem se odhodlal provést změnu alespoň na „Pavel Brožek“, stejně pro nikoho nebyl dřív problém zjisit si mé celé jméno, pokud chtěl.
Ahoj, čo mám urobiť s týmto nešťastníkom? Vysvetľujem to úplne zle? Viete to niekto lepšie? Díky
↑ Pavel Brožek:
Mám podobný "problém", Ondřeje tu jednoho máme a nevím, jak moc košér by bylo jej vystrčit :-)
↑ Pavel Brožek:
přístup - zobrazit a přispívat. Jen jsem porovnavala - jak stroze a uspořadaně působí třeba fórum odkazované kolegou Marianem.
I když tady se také občas objeví spíše kladné hodnocení uspořadaní. Mohli bychom se zeptat někoho z nových členů, jak se to tady jeví.
"Pracuji/nepracuji" - jak chcete.
S "O nás :-)" máš naprostou pravdu, s takovým účelem jsem to téma zakladala :-)
---------------------------------------
"Reakce" - vy se snažite o vylepšení technických možností. A já to kazím takovou reakci. Přenechám to kolegovi Stývovi, reakci má stejnou, ale má na to nárok.
---------------------------------------
"Toto" - ověřím zítra, ale bez flash player by mi neběželo ani tamto, že ano? A ono běží. Mohla bych se poptat naších IT, ale... Ještě se podívám, děkuji Daně za doporučení.
"Změna jména" - to mi zní logicky :-) Nevědela jsem, zda to není nějaký nový trend. My máme Ondřeje - to jsem nevěděla - teď jsem se divala na jeho téma a je velmi obsahově bohaté :-) Ale možna by šel přejmenovat.
Pro kolegu Perdy - mně se to zdá v pořádku, vytrvalost, jsme s Tebou :-)
↑ halogan:
Napiš mu. :-) Nechodí sem, tak bych čekal, že mu změna jména vadit nebude.
↑ jelena:
Tvá reakce mi přijde v pořádku, nechápu, proč by Stýv nebo kdokoliv jiný na ni měl mít jiný nárok než ty.
↑ Lukee: proč si měnil identitu, navíc v takovém období? Děkuji.
↑ Pavel Brožek: protože čím více patřím k Veteránkam, tím více se projeví zákon :-)
↑↑ pietro:
Nie je to toto?
↑ jelenka:- veľmi prosím, nie. Aj keď, ak mám byť objektívna, tie všeobecné odkazy (riešené úlohy, odkaz na Wolfram(?), teóriu ...) majú viditeľnejšie...
A čo to je черчение, prosím, v živote som to nepočula...
A - len tak pre poriadok vo mne - tiež si myslím, že pesničky sú dobrý prostriedok na výuku cudzieho jazyka. Veľmi sa mi páči francúzština, raz som si zaumienila, že sa ju budem samoučne učiť (klasika - venovala som tomu potom celý svoj voľný čas). Vedela som zohnať len jedinú platňu - G. Bécaud -a jedna známa mi preložila a prepísala texty asi piatich pesničiek... Dodnes si ich pamätám a francúzština mi nie je úplne cudzia. Keď som potom bola 3 týždne vo Francúzku, základné veci som si dokázala (aj so slovníkom v ruke) vykonzultovať. Dnes som narazila na túto známu pieseň a vynorili sa mi staré časy...
Tak podávám hlášení - "toto" neběží, nechám to tak, co se dá dělat.
↑ Dana1: objektivně - je mi moc lito, že není více využito všech podrobně a precizně vypracovaných řešení. Pokud někdo máte nápad na větší využití - ať sekce "Vzorových" nebo MatWiki - to by byla opravdová udalost.
:-) черчение это technické kreslení, myslím, že v 9.-10. třídě nahradilo výtvarnou výchovu. Paní učitelka byla Зинаида Васильевна (příjmení si nevybavím, možna pozděj naskočí).
A můžeš cvičit: четыре чёрненьких чумазеньких чертёнка чертили чёрными чернилами чертёж. Pokud nepoběží, jiný odkaz (holky mají úděsnou výslovnost, zjevně neprošly mým výcvikem).
Francouzsky - na 2. píseň se ne Východě za hodně starých časů hlásilo počásí.
------------------------------------------------
Úplně vypadlo, že dílo kolegy Perdy je vystaveno v místní obrazárně (řeka 2), kolegovi děkuji :-)
Mějte se hezky :-)
↑ jelena:
1. My prispievatelia by sme si mohli riešené veci naštudovať a vedome na ne odkazovať - aspoň to by sme mohli. Ono tie odkazy a všetko je hore, ja viem - ale ľudia tam nepozerajú ... úplne Ťa chápem, že Ťa to mrzí.
2. Pozrela si sa do nastavení prehliadača?
Ja to mám tu:
↑ Dana1:
pozrela, děkuji :-) Mám to všechno. Pokud máme něco zakázano, tak naskakuje takové speciální hlášení.
Jinak mám naše IT velmi rada, jsou velmi vstřicné a maximálně je šetřím (mají to náročné). Pokud mi dojdou vyřešit jinou drobnou potíž, kterou průběžně provizorně zalepuji, tak se třeba zeptám.
↑ jelena:
Ešte môžeš napísať prevádzkovateľovi stránky - tá ruština mi ide asi tak na 60% (možno si fandím), ale zdalo sa mi, že to tam ponúkali.
Vyššie to píšem - tí, čo častejšie pomáhame, by sme mohli vedome odkazovať na jestvujúce riešené úlohy ...
Alebo možno takéto niečo?
↑ Dana1:
děkuji :-) To nehoří. Mám snahu minimálně někoho zatěžovat nějakými problémy, co ani problémy nejsou. Texty vidím, zbytek už zvladnu sama a vyzpívám :-)
Odkazovat - no jo, rozdělíme si těch 26000 témat a budeme si to pamatovat, jako prevence proti Alzheimer dobré - teď jsem si opakovala text, na youtube se dá najit, jak to čte autor, na něho nemám.
Vážně - ohledně vzorových úloh - nevím, co by se navrhlo.
Nevážně - další hledání identity (3 podoby v jednom tématu :-) hledám na kličové slovo "úplně nejlínější" (děkuji autorovi :-)
↑ jelena:
:)))
Tak potom nwm (som jazykový talent, hocčo sa na mňa hneď nalepí). A tie pupčeky? (Čo som sa s tou grafikou natrápila... :)) )
Keby tie odkazy boli výraznejšie, to by možno stačilo, ľudia by možno radšej klikli na vyriešené úlohy ako vypisovali svoje príklady... A možno by aj viac čítali pravidlá.