Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ sait-cz:
S čím máš problém? Výsledok násobenia dvoch zátvoriek má byť 0, to znamená, že buď jedna zátvorka alebo druhá majú mať hodnotu 0 (oprava po upozornaní Byk7 - ďakujem). Druhá zátvorka sa dá rozložiť na dve podľa vzorca...
Prvá pre reálne čísla nebude 0 nikdy
↑ sait-cz:
je pro jakékoliv reálné číslo vždy > 0, proto neřešíš
↑ miso16211:
Nie. Správne má byť absolútna hodnota x je odmocnina z 50, keď už. Úloha sa štandardne rieši tak, ako vidíš vyššie, riešenia sú dve.
↑ byk7:
Nie že by na tom až tak záležalo, ale ja nikde netvrdím, že sa to nemá rovnať nule. Tazatel dal poznámku, že asi tam má byť rovná sa - a ja som mu chcela odpovedať, že áno, má byť rovná sa, lebo Cheop bol práve off a nech nemusí naňho čakať. Ak to vyznelo ináč, ospravedlňujem sa. V skrytom odkaze mám ten rozklad, ako má byť. :-)
Aha, už to vidím! Pardon, snáď to nebude tazatel zajtra hlásať v škole... Asi sa mi to spojilo s podmienkami. Sorry.
↑ byk7:
Áno, objavila som to a opravila - naozaj sorry, taká hanba...
↑ byk7:
Já to kloudně nečetl vycházel jsem z příspěvku Dana1.(y)
Tím ji z ničeho neobviňuji měl jsem si pořádně přečíst zadání (že to je rovnice)
Už to tam nechám.