Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj mám takovej malej problém z nevlastníma integrálama mám integrál od - nekonečna do + nekonečna z (1/(1+x^2))dx
což když to z integruju dostanu arctg(x). Vím, že je to nevlastní integrál vlivem meze a řeší se to pomocí limit, ale nevím jak pak z toho udělám výsledek, kterej je PI. Děkuji za pomoc. P.S. pardon za zápis integrálu ale neumím to tady jinak napsat :-)
↑ halogan:Neporušuji nic co by se příčilo pravidlům.Vaše odpověď vyzněla jako otázka na dané téma.Já jsem ji patřičně vysvětlil a vypočítal .
↑ stenly:
Stenly,
je to o filozofii fóra. Snažíme sa tazatele viesť k odpovedi, aby sa čo najviac naučili. V pravidlách je bod 3, v ktorom ich žiadame, aby dávali
informácie o tom, pokiaľ v riešení prišli. Niekedy sa konečné riešenie uviesť musí, ale dávať ho z fleku, okamžite a ešte aj bez ukrytia (dolu je tlačidlo
Hide, ktoré skrýva príspevky) je naozaj proti myšlienke, s ktorou fórum vzniklo. Opísať výsledok nikoho nič nenaučí, to je isté. Haloganovo
upozornenie bolo asi o tom.
↑ Dana1:Děkuji za vyčerpávající odpověď.Studentům tedy nebudu příklady řešit ,ale jen je patřičně navádět k dané problematice.

↑ 0manrike:
Tady o čas ale vůbec nejde.
↑ Dana1:
Děkuji za vysvětlení, byl jsem v presu.
↑ stenly:
Díky za přístup. Sorry, jestli jsem byl nějaký nevrlý. Jen že lidé si na takové postupy zvyknou a nikomu to potom nepomůže.
↑ halogan:To je pravda,doučuji matematiku VŠ již 15 let tak vím,že je někdy třeba studenty polopaticky navádět k cíli.Cílené řešení je někdy dobré pro studenta,který se ale v dané problematice vyzná a jen je třeba mu dané téma oživit.Horší je to u studentů,kteří vyřešených příkladů jen využívají a o podstatě věci nic neví.Hezký den.
Stránky: 1