Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Narazil jsem na dva příklady a mám s nimi problém, že se mi to nedaří nějak upravit či nevim, lepší bude když tu jeden napíšu (možná s tím druhým to bude obdobné tak ho tu zatím nebudu psát)
př.:
rozklad:
Z toho jestli se nepletu tak:
Dosazením a výpočtem:
Což je zřejmě špatně poněvadž když jsem to hodil do programu pro zpětnou derivaci, abych si ověřil výsledek, tak to nevyšlo... Mohl by se na to někdo podívat, jestli tam mám někde chybu, či je to celé špatně :-D
tuhle rovnici nasobime vyrazem x^2(x+2) takze treba x^3 u C nevznikne
A=B=C=1
http://calc101.com/webMathematica/partial-fractions.jsp
je tam chyba - navrh na rozklad je ok, ale hned radek pod nim - to roznasobeni neni v poradku, nasobis celou rovnici vyrazem a dostanes . zkus si to opravit, vyjde A = B = C = 1
EDIT: robert je holt rychlejsi... :)
takže ten druhý příklad tam to budu mít chybu asi někde jinde, poněvadž jsem to zkontroloval a snad se opět neztrapním:-)
př.:
A teď si nejsem jist, jak se to dosazuje, ale předpokládám, že takto:
tzn.:
???
Jo a ještě bych se chtěl zeptat, jestli neznáte někdo nějakou stránku na internetu, kde by bylo pár řešených příkladů na substituce + nějaké povídání k tomu. Díky moc
Stránky: 1