Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Tiež som nad tým rozmýšľal, len neviem prečo to nemôžem nechať na jednom intervale ale musím to rozdeliť pri tom prieniku s Ox?
Zdravím vás, překontrolujte si to, prosím:
obsah obrázce se skládá:
a) z trojuhelníku pod osou x (na ten není třeba integral),
b) z časti pod parabolou na intervalu 0 až 7/4,
c) z oblasti mezi parabolou a přímkou na intervalu 7/4 až 3.
Nejsem si úplně jistá, zda něco nevypadlo. Děkuji moc.
Už mi je to jasné, ďakujem veľmi pekne :-)
↑ jelena:
Děkuji, když kmému výsledku přičtu obsah trojúhelníku, devět mi vyjde, jako kolegovi který příklad zadal.
Ležím s anginou doma a mám teplotu, některé věci pod osou x prostě přehlížím ...:)
↑ Alivendes:
Děkuji, nebyla jsem si jistá, zda se trojúhelník neztratil, tak jsem navázala debatu se zkušenějšími kolegy (c)
Pokouším se překládat, nad hlavou a za zady mi milý syn s kamarádem pouštějí mydlové bubliny a tlučou balonem - přitom nám EU postavila takový pěkný sportovní plácek. (tedy přehlížím nejen to, co je pod osou x, ale i všechno ostatní a raděj jdu pryč :-).
Brzy se uzdrav, prosím.
Už som akosi popletený aj ja :-) môj pôvodný výsledok, teda 9 bol zlý nie? Ten trojuholník pod osou X už nemusím brať do úvahy, keďže zo zadania Os X ohraničuje ten útvar
↑ Maroš Anderko:
Já se zmátl taky taky ..pravda v úloze je ohraničení os ...tím pádem ten trojúhelník se počítat nemůže. Děkuji
↑ Maroš Anderko:
Omlouvám se, dívala jsem se obrázek ↑ Alivendes: a popsala jsem všechny oblasti. Tak, jak máš zadáno, skutečně je bez trojúhelníku. Tedy kolega ↑ Alivendes: to přehlížel správně, bez ohledu na teplotu a platí ↑ příspěvek 3 od kolegy Alivendes:.
↑ jelena:
Děkuji :) ...teď už je snad kolegovi ↑ Maroš Anderko: vše jasné.
Trošičku sme sa asi poplietli navzájom ale stáva sa, ináč s tou angínou je nás doma viac :-(
A áno je mi to už jasné, ďakujem Vám obom