❗1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím - můžu poprosit o kontrolu a případnou pomoc, nějak jsem se v tom zamotala ..... vyšla mi ta rovnice správně nebo ne?
Třetí řádek vpravo od rovnítka má být jen 3x+12. A nezapomenout na podmínky řešitelnosti.EDIT: Dále na posledním řádku nebyla umocněna pravá strana, ale to není tak důležité, protože od 3. řádku to stejně není dobře.
↑ musixx:děkuji a můžu se zeptat proč to není na druhou - jsem si myslela, že tím se zbavím odmocniny ...
při podmínce .EDIT: Odmocniny se tím zbavíš, ale nevyrobíš tak hned druhé mocniny.
↑ musixx: a ještě se hodí hned na úvod přehodit pravou odmocninu nalevo a druhou levou odmocninu napravo. Že ano?Zdravím.
↑ kako:Vychází mi:Dořešit a nezapomenout na zkoušku zda vyhovují oba kořeny
moc děkuji za rady a pomoc, jdu to znovu spočítat :o)
↑ jelena: Také zdravím. No proč nepřehodit, když si toho člověk všimne. Ulehčí to počítání na papíře, ale principielně nás to kvadratické rovnice nezbaví.
tak počítám, počítám a pořád někde dělám chybu :o( Můžu poprosit o pomoc??
↑ kako:PS: Můj první řádek je Tvůj upravený třetí řádek a můj třetí řádek je první řádek zkrácen číslem 2 a umocněn na druhou
↑ Cheop:díky moc, já umocňuji vše co nemám a pak se divím, že mi to nevychází :o(