Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

tj 

--------------------------------------------
V tu chvíli zaskočilo sousto Terině Pachlovic. Pan řídící vyskočil a bouchl ji do zad a bylo dobře. Ale Kája si nedovedl odepřít poznámku: „Já to věděl, co bude s holkama za soužení, a to ještě jsme na vejletě. Ještě nejedeme domů.“
http://wood.mendelu.cz/math/maw/ineq2d/ … ko=Odeslat
1. uhel vidim z obrazku
2. dosadil jsem vztahy pro polarni souradnice
3. musi se pochopitelne pridat jakobian
----------------------------------------------
Po mši svaté šli do školy. Mařík představil Káju: „Prosím, vedu synka k zápisu. Karel Mařík se
jmenuje, ale Kája mu říkáme. Neuměl vyslovit Karel. Když o sobě mluvil, říkal vždycky: ,Já
Kája‘, a už mu to zůstalo. Prosím pěkně, pane učiteli, je to dítě lesa, je skoro pořád mimo domov,
divoch je to. Aby s ním něco pořídili, mast jim na něj nesu,“ a vytahoval zpod burnusu hned tři
pěkné svižné proutky.
Ne. Proc ta jednicka a dvojka?
-----------------------------------------------
Ujasneme si to: bude se integrovat v polarnich souradnicich a konstatni meze jsou pro uhel:
a co patri do tech mezi pro r?
------------------------------------------------
Tonča Kvíčalkovic udělala na něj dlouhý nos, Vojta se rozběhl, ale holky už upalovaly. Tak ještě zadupal a vrátil se na led.
vedte paprsky ze stredu pod ruznymi uhly (pracujeme ve ctrvtem kvadrantu).
Pokud paprsek vchazi do mnoziny vzdycky na kruznici o polomeru jedna, je dolni mez dobre.
Pokud paprsek vychazi z mnoziny vzdycky na kruznici o polomeru dva, je horni mez dobre.
Ani jedno neni nas pripad, ze ne.
To co navrhujete by vypadalo takto: http://wood.mendelu.cz/math/maw/ineq2d/ … %281%29%29
A cetl jste vubec co jem psal v prni odpovedi? Nejsou tam nahodou ty meze pro r napsane?
-------------------------------------------------------------------------------
Kája utíkal a v hlavě se mu honilo to docela nové slovo „hantuch“. Copak to asi je? Nic se mu to slovo nelíbilo. Ale doslova v kuchyni vyřídil.
Stará paní nejdřív mu dala dvě hrsti ořechů, potom se ho ptala, co dělá maminka. Kája byl jako na trní. Potom přinesla tácek, křídu, sůl a — ručník.
„Tak vida!“ myslil si Kája, „tak hantuch je ručník.“ Pozdravil a zase běžel.
Proc to nedava smysl? Hranicni kruznice je zadana v kartezskych souradnicich, kdyz to chci v polarnich tak tam dosadim transformacni vztahy pro pechod do polarnich souradnic. Nevydelit to r-kem by byla hloupost a dostanu tak rovnici te kruznice v polarnich souradnicich.
A ejhle, kazdy paprsek ktery vychazi z pocatku a jde ctvrtym kvadrantem je od zacatku v nasi mnozine (dolni mez je proto nula) a opusti nasi mnozinu na te zadane kruznici (horni mez je proto ta kruznice,pochopitelne ve vhodnych souradnicich).
-----------------------------------------------
„Prosím, mám moc práce. Než doma všecko opatřím, trvá chvíli, a potom už čeká pánovic Zdenička. Ona je sice jen holka, ale moc stonala. Měla k smrti, no, víte, pane řídící, říká naše maminka: Jako s hráze do rybníka. Musí hodně chodit venku a běhat, aby byla při chuti. Já jsem vždycky při chuti. Říká maminka, že jsem jako Bumbrlíček. Znáte tu pohádku, pane řídící? Tak vám byl jednou tatínek a maminka…“
Je v tom obrazku nekde kruznice o polomeru dva, tj. mnozina r=2, v kartezskych x^2+y^2=4? Pokud ano, nekde tam ta dvojka bude. Pokud ne tak ne :)
-----------------------------------------------------
Ale pan doktor myslil, že už Kája je v autu, aniž by se obrátil, jen rukou do zadu se ohnal, přibouchl dvířka a auto jen odfičelo. Svíčky se vezly a Kája zůstal s čapkou v ruce u cesty.
„Táák,“ řekl udiveně. „Měl jsem si nejdřív sednout a potom mluvit. Ale to je jedno. Ruce mám volné, budu uhánět za autem.“ A uháněl.
Stránky: 1