Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zacal som tieto tri priklady riesit ale dostal som sa do bodu odkial sa neviem pohnut .... prosim poradte mi niekto hrozi mi reparat ja uz neviem co mam robit .... za kazdu pomoc budem nesmierne vdacny!
2 cos x -3 = -4 cos^2 x - 2 cos x
2 sin^2 x = 2 - cotg x
tg(3/4 x - 60° ) = -sqr{2}(3)
a tiež s jednou funkciou
f: y=cos (2x-π/3)+2
π=pí = 3.14159265358979323846264338327950288419716939937510
Dakujem velmi pekne
Aspon vas poprosim jeden priklad vysvetlit , mozno sa pohnem dalej aj s ostatnymi
↑ sulo19:
Založ si prosím ťa pre každý príklad novú tému. Bude to prehľadnejšie a aj Tebe sa v tom bude lepšie orientovať.
takže ten 1. príklad:
ZaveĎ si substitúciu
a počítaj kvadratickú rovnicu...
↑ standyk:
dakujem zacal som to pocitat uplne inym sposobom
budem pocitat postupne od 1 . az k poslednemu
neviem počítat kvadraticke rovnice ale dostal som sa k
a^2=(3/4)-a
to by som umocnil
a=sqr{2}((3/4)-a)
to a neviem ako dostanem na druhu stranu aby mi nieco pekne vyslo
↑ Dana1:
pravidla som si precital , a stale neviem co porusujem
↑ sulo19:
Porušuješ konkrétne bod 2 a v prvom príspevku aj bod 3.
No, tým odmocnením (nie umocnením) si si moc nepomohol. Inak ako cez kvadratickú rovnicu to pôjde dosť ťažko...
Môžeš sa jedine teda spoľahnúť na výpočet strojom. v odkaze máš konkrétne korene ktoré musíš ale spätne previesť cez substitúciu...
Pardon , to som si nevsimol
takze teraz mam zalozit 4 rovnake temy ? alebo v tejto jednej postupne vsetky priklady ? ja naozaj neviem ako to tu chodi ...
Teraz som vypocital takychto vela prikladov , len s tymito neviem dalej pohnut ....
Pri tom prvom som išiel na to takto , ale daleko som sa nedostal , lebo s tymto uz neviem pocitat
cos^-1 (-3/2) je asi blbosť - pri tej substitucii a vypocte stroja