Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ jelena:
Co je to :D ?
↑ Alivendes:
parafráze na vaše téma o binomické vetě v sekci SŠ (a uzel na kapesníčku, abych nezapomenula, co mám udělat, ještě mám sladit názvosloví asi 15 přeložených textů, ale to detail :-)
↑ Alivendes:
příspěvky jednou zrealizuji nа některém z jarmarku.
--------------------
Chtěla jsem odkázat na novinky na webu, ale těch novinek je můj pohled trochu moc: nejednotné značení + "Asi nejslavnější matematická věta vůbec, Pythagova věta", to jen kdyby se někomu chtělo trochu kontrolovat.
Také netuším, kdo je Feyneman a jak se smí takovým způsobem oslovovat vážený Administrátor.
Osobně se potýkám s nalezením chyb ve svém překladu, tedy to jen tak o kontrolách, ach jo :-)
Zdravim vše,
Prosim, nevi nedko stranku kde su využité funkcie na riešenie slovnych uloh. Dekuji moc.
↑ miso16211:
Pokud stačí lineární funkce, pak něco je tady.
↑ miso16211:
Zdravím,
zkus projít diplomové práce - buď bude přímo v textu nebo v seznamu literatury:
http://is.muni.cz/th/78341/prif_m/Diplo … ace-LT.pdf
http://is.muni.cz/th/53976/pedf_m/diplomovaprace1a.pdf
tuto často odkazuji, ale je až na využití derivací.
To zde nechám, třeba se bude hodit - řešené úlohy MA I, než zapomenu.
Při prohlídce sbírky, kterou založil kolega Kondr a při čtení některých fórum-jmen mne napadlo, že snad by stalo za úvahu doplnit speciální funkci, např.:
Musím totiž takové jméno zahrnovat do své zprávy v reakci a potom se řekne (např. kolega Hanzy), že taková slova používám. Jednu dobu jsem volila tuto cestu...
Mějte se pěkně :-)
Rozmýšľal som, že či si bežní smrtelníci, užívajúci toto fórum môžu nejak zmeniť titulok pod menom, prípadne o to požiadať a zároveň očakávať pozitívnu odpoveď.
Otázka: môžu? (-:
Nemáte někdo zkušenosti s čtečkami elektronických knih?
↑ mikrochip:
Nemůžu se rozhodnout jakou.
↑ halogan:
Jakou máš? 6"? Zkoušel jsi v tom číst naskenované pdf?
Momentálně se asi rozhoduju mezi kindle 3 (6") a kindle DX (9,7'') nebo možná Sony PRS-650 nebo Sony PRS-950.
Na internetu je sice plno recenzí, ale odporují si.
Mám 6".
1) Na PDF je to na nic (taky je tam nečtu). DX je v tomto nekonečně lepší. 6" je suprově přenosná a na čistý text je príma.
2) Amazoní platforma je skvělá — obsahu jsou tuny, je tam dobrej support, příjemný ceny, ...
3) Po hardwarové stránce je to i po roce dobré — je tam wifi, přes které se mohou posílat soubory, padne suprově do ruky, je pogumovaná, takže se nehýbe, ...
4) Konkurence dotahuje a zkouší nové věci (dotykové displeje)... možná by nebylo na škodu počkat teď, s čím přijdou. Přeci jen obě čtečky jsou skoro rok staré a nové přijdou nejspíše někdy během léta.
5) Baterka je supr príma skvělá :-)
6) V šeru/ve tmě je to špatný, na slunku to je milionkrát lepší než klasicky tištěné věci.
7) Koupil jsem si na Amazonu papírovou knihu. Přišla, rozbalil jsem, začetl jsem... a odložil ji a stáhl si ji ve verzi pro Kindle :-) Na beletrii to je fakt o dost pohodlnější, na počítačové/matematické věci zas naopak. Člověk v tom nemůže listovat podobně jak knihou apod.
Edit: dva obrázky z hor :-)
Ano souhlas, AMAZON je perfekt.
A rozhodně nic nekupovat na papíře ... mám celkem slušnou knihovnu na DVD, technickou i beletrii.
Je to pohodlné, skladné a s notebookem a čtečkou kdykoli k užití.
A na to DX-ko nedám dopustit, samozřejmě, že za půl roku tady bude něco lepšího !!!
Předpokládám, že na tom budu spíš číst počítačovou literaturu nebo skripta než beletrii, takže asi tu DX. Přece jenom těch 6'' palců úhlopříčky je dost málé.
Takže myslíte, že kindle je opravdu, tak dobrý jak všude píšou?
↑ gladiator01:
Ono dost záleží na použití. Já třeba dost čtu ve tmě a potřebuji nějakou interakci (highlighty, kopírování, rychlé listování, prohlížení relevantních webovek, ...), což jsou sice úkony udělatelné na DX, ale ne vždy úplně pohodlné. Proto na takové věci používám spíš tablet.
Kindle mám na aktivity typu "teď si lehnu a budu x hodin číst a jen číst". Takže ta úroveň "interakce" je taky na zvážení.
Na druhou stranu s každým uvedením nových E-ink čteček rapidně klesá cena (která u těch levnějších již moc dolů jít nemůže), takže s novým Kindlem DX můžeme čekat zlevnění nejméně o $50. Vzhledem k tomu, že ještě cca předloni stále asi $500, to je docela fajn vývoj.
No, já píši jen svoje zkušenosti.
A mohu ještě podotknout, že když jsem si chtěl čtečku koupit, tak jsem si s ní zkusil dělat (kolega ji už měl),
no a tak jsem viděl že taková by mi vyhovovala.
Není nad praktickou zkušenost.
O e-knižce nic nepohovořím, jelikož sotva jsem ji dostala, tak milý syn zprovozňoval a točil se na židli, na e-knižku spadl. Naštěstí mu se nic nestalo, knižku od té doby nikdo neopravil, jelikož jsem nepožadovala.
Tedy ne osud mi číst takovou knižku.
Ovšem dnes je přesně 2. výročí, kdy jsem se chtěla podívat více na Východ ohledně funkce arccotg a už se tomu blížíme :-)
Už se, prosím, uvažovalo o světové mapě (třeba takovou, jak má Tychi na webu)? Děkuji, nenechte se rušit v debatě a zdravím :-)
prominte ale neco odveci. Nevite nekdo kde su dobre mat. znaky pre WORD? Najmä hledam "všetky" "je podmnozinou". Fakt to nevim najst neco dobraho. Diki.