Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
Vím jak se počíta mezní rychlost ale potřeboval bych vypočítat čas za který ji těleso dosáhne tedy čas za který dosáhne 99% te rychlosti protože ji nemuže nikdy dosahnout jen se jí přiblížit zde na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Terminal_velocity je to docela dobře rozepsané avšak ja se v tom ztracím nevím který vzorec je ten který potřebuju, připadně myslím že by to mohl být tento
avšak jelikož alfa=(k/m*g)^1/2 tak nevím co je k a potom nevím jakou rychlost v mám dosadit do toho vzorce, případně bych byl rád kdyby někdo měl nějaký jiný vzorec nebo my to trošku objasnil díky.
↑ elijah:
je koeficiemt u
v původní rovnici
Buď ho máš přímo zadaný, nebo použiješ vztah

Pokud tě zajímá doba, za kterou dosáhne 99% mezní rychlosti, tak do vzorce dosadíš její hodnotu. (je uvadena v odkazu - hned první vzah)
Vidíš , že 
takže ten tvůj vzorec se ti krásně zjenodušší
↑ zdenek1: Díky ale nemužu se dobrat správného výsledku, jako je zde na Wolframu:
bit.ly/il1YU1
počítal jsem s těmi hodnotami které jsem tam zapsal, vychazí mi budto malé čisla nebo blbosti, chtěl bych někoho poprosit o ukazku postupu pokud vám vychazí spravný vysledek díky.