Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zákládám toto téma, aby naše školní úspěchy a neúspěchy (těch doufám bude minimum) nebyly rozházené po všech vláknech. Jak už jsem oznámil, mám státnice úspěšně za sebou. Jako rughar jsem dostal pohybovou rovnici ideální tekutiny, rovnici kontinuity a Bernoulliho rovnici a k tomu druhou otázku metody řešení elektrických obvodů (tam skoro stačily středoškolské znalosti).
↑ teolog:
Díky! Přeju hodně štěstí. I když nemám srovnání s letním termínem, tak se mi zdá, že ta témata, co byla v naší skupině zadána, patřila k těm jednodušším. Takže asi opravdu jsou mírnější než v létě.
↑ BrozekP:
Ještě by mne zajímalo, jestli pokračujete na magistra, případně v jakém oboru?
Mně vždycky strašně lákala meteorologie.
↑ teolog:
Ano, pokračuji na magistra, konkrétně teoretická fyzika. Tam budu rozšiřovat svou bakalářskou práci :-). Mě meteorologie naopak vůbec neláká, mechaniku kontinua jsem nikdy moc nemusel. Vlastně si už delší dobu chci sám „odvodit duhu“ (kdysi dávno jsem to odvození někde viděl a zapomněl podrobnosti). Ale to je spíš optika (která mě jinak také moc nezajímá :-) ).
ahoj, ufff, tak se povedlo!!! Mám Bc statnici z matematiky!!!
otazky jsem si vytahla takové: analýza - výpočet limit funkcí, základní věty, příklady
algebra - definice grupy a jejích podgrup a jejich příklady
geometrie - vektor (volný, vázaný), útvary v E2, E3, E4 a jejich incidenční vztahy studované
pomocí vektorů
PS: děkuji tvůrcům toho fóra i všem přispěvatelům ;-) ...
↑ Stýv:
Gratuluju!
Mně se čtvrteční magisterská státnice moc nepovedla, měl jsem dost smůlu na téma, které jsem už nestihl projet. Takže si dám v lednu repete.
Sice nejde o matematiku, ale v názvu tématu matematika zmíněná není. Tak snad to nebude vadit.
Dnes jsem obhájil DP a udělal státnici z didaktiky geografie a státnici z geografie!
Tak už mi chybí jen ta matika.
↑ teolog:
děkuji za zprávu a trochu opožděna gratulace :-) A Vaše téma? Děkuji.
-------------------------------------------------------
Přes jiné komunikační prostředky se mi dostalo zaručené zprávy, že Vážený Moderátor kolega Saturday je již též úspěšně bakalářem, k čemž srdečně blahopřeji :-)
Kolega je dobře znám jako autor Saturdayova vzorce, zakladatel výzkumu v oboru funkce arccotg, přispěl k zavedení metody Остроградского a byl dáván za vzor, jak se má formulovat úvodní příspěvek tématu (neumím teď najit odkaz, kde to bylo, ale stačí si prohlédnout některý z příspěvků kolegy).
Děkuji za zprávu a přeji hodně dalších úspěchů.
Zdravím,
v úterý jsem dělal přijímačky na osmileté gymnázium MGO a dnes již vím, že jsem se tam dostal.
moc děkuju kolegovi Hanisovi za skvělou (o dost lepší než od mojí mamky) přípravu a pomoc.
všem přeju hodně štěstí, pokud vás ještě čekají přijímačky =))
Hanzy
↑ hanzy:
Ahoj, Hanzy.
Gratulujem a nech sa Ti darí.
Len chcem pripomenúť, že niektoré veci je lepšie vidno z väčšej diaľky ...
Maj sa fajn a ešte raz - všetko dobré.
Dana
↑ hanzy:
Gratuluji.
moc děkuju kolegovi Hanisovi za skvělou (o dost lepší než od mojí mamky) přípravu a pomoc.
:) :)
Za sebe děkuji za gratulace :-)
↑ Klára:
:-) kolega Hanis je nejen kvalitní matematik, ale i výborný metodik, navíc našel správné motivační nástroje - například ukázal, že na MGO o přestávce se dá hrát poker. Také děkuji nejhodnější cvičitelce jazyka českého Sofii.
Ještě tak najít někoho na dohled za klavírním cvičením :-)
-------------------------------
Na osmiletém gymnáziu v Opavě (berou 30 - 1 třída) byla situace v poměru "přihlášky" k "přijato" taková stabilní. Ale na 4letých v Opavě - to jsem byla překvapena: cca 270 : 90 a 310 : 90 (tedy skoro 400 zájemců pod čárou), to jsem ještě snad neviděla.
Tak ať vám jde škola dobře :-)
Tak se teda Dano ozyvam :). Maturita neskoncila nejhur ale mohlo to byt i lepsi(ten matersky jazyk :X). Znamky mam informatika, matematika a anglictina za jedna. Cetina 4 body z 9(jeste budu psat didakticky test a slohovu praci), coz je neco jako 3-4. Tak projit jsem zatim prosel, to je snad hlavni :)
↑ Phate:
Ale veď to je super... Gratulujem. Asi si si predstavoval aj tú češtinu ináč, zvlášť, ak si sa na to nevykašľal - ale možno sloh aj test dopadnú dobre. Budem držať palce. Ahoj. Dana
nieje to u mna zatial uspech ci neuspech, ale o tri tyzdne idem na prijimacky na www.euba.sk (prvy stupen studia) ..minuly rok som nespravil prijimacky z matiky tak dufam ze tento rok to bude uspech heh
↑ Pavel Brožek:
Pavlíku, Pavlíku,
když odstraníš ze svého grafiti rozpad dvou fotonů na dvě neutrina tak ty tvoje bakalářské imatrikulace budou mít nějakou hodnotu. Nestyď se. Je to jednoduché, pokud pochopíš jek Feyneman likvidoval pomocí svých diagramů obezličku nekonečna.
NEDEJ SE !
↑ dědektwo:
Tvůj příspěvek jsem moc nepochopil. Co to je „grafiti“? Máš na mysli mého avatara a nazýváš ho graffiti? Proč zrovna „rozpad dvou fotonů na dvě neutrina“? Ten diagram může představovat spoustu jiných procesů. Nechápu, co myslíš „hodnotou mé bakalářské imatrikulace“.
Zdravím,
Chtěl jsem vám všem moc poděkovat za rady a pomoc při matematice. Díky vám jsem prakticky z nulových znalostí ze střední školy před týden zvládnul zkoušku z matematiky 2 (mimo jiné i 1 před půl rokem) sice mě brzí občas základní neznalost než pochopení nové látky ale zatím bojuji.
Takže znovu a znovu vám velice děkuji a jsem moc vděčný.
Přeji krásný víkend !!
↑ jarrro:
gratuluji :-)
jako bys to řekl včera: "a hodilo mi to aj toto skvelé fórum čo sa týka hudby" (c)
Předpokládám, že pokračuješ dál - je tak? Budu mít, co číst? :-)
----------------------------------------------
Kolega da.backer oznamuje, že zkoušku z fyziky také má a úspěšně završil 1. ročník VŠ. Děkuji za radostnou zprávu a za nabídku nápojů - bude se hodit :-)