Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ johnny436:
Zdravím a děkuji,
mně to vyšlo jinak: v zápisu
"formálně přejmenuji" x za y a vyjadřuji y z takové rovnice:
, tedy 1. krokem bude:
atd. výsledek lze překontrolovat zde.
Pro kolegu krecek: nevím, jak pro kolegy, ale již delší dobu pro mne formulace "vůbec nevím, co s tím :(" je spolehlivým odrazovačem od nějaké snahy v tématu - viz doporučení, ale jako výsledek výzkumu v oboru to je samozřejmě cenný nález.
Sděl, prosím, kolegům, zda se podařilo dojit k výsledku a zda téma lze považovat za vyřešené. Děkuji.
↑ johnny436:
Že je prostá, dokazuje se z definice (grafem se nedokazuje), jeden z důkazů je zde, děkuji autorovi.
Návod v češtině je zde a také se zobrazuje nad oknem zprávy, když zakládáš nové téma nebo když si dáš "Náhled". To se zobrazuje, děkuji autorovi.
↑ rleg:jak to mám provést?Nakreslit si číselnou osu a zkusit dosazovat libovolné hodnoty, nebo tu rovnici položit rovnu jedné, poté minus jedné? Omlouvám se za "vlezlost" nicméně já ten příklad chci pochopit, ne ho někde opsat z netu a odevzdat.