Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý den, hledám vzor množiny funkce
v intervalu
začala jsem řešit nerovnice
a 
je tento postup správný ?
V první nerovnici mi vyšel interval
podle grafu by to mělo být v pořádku, ale v druhé nerovnici, my stále vychází interval
což je podle grafu výsledek špatný. Místo jedničky v druhém intervalu bych měla dostat číslo kolem 0,3.

↑ night_gnome:
přikládám postup toho, co mi nesedí:
nulové body:

pak jsem sestavila tabulku a vyšel interval nahoře
↑ night_gnome:
Síce vôbec netuším, o čo ide, ale
má myslím riešenie 

↑ ((:-)):
ano, je to zaokrouhlené (i když se to tak nemá dělat) - to abych měla představu kolik to je, jestli mi to v grafu sedí.
Zdravím vás,
zadání je odsud, početně vyřešit nerovnici
se dá numericky (řešení v příspěvku 2 není pro tuto nerovnici, část levé strany vypadla jen tak, což není v pořádku)
Máte to řešit "ručně" - nebo můžete používat nějaké nástroje - Myslím, že Maple? Je tak? Gráf máte kreslit ručně? Děkuji.
Omlouvám se, nemám čas, ale abyste ani vy neztráceli čas. Mějte se.

↑ jelena:
Je možné použít Maple a grafické znázornění by pravděpodobně stačilo. Ale mě stejně zajímalo, jak vypočítat přesné hodnoty ručně.
↑ night_gnome:
Snad se nepletu, ale počítat to ručně by byl asi celkem porod. Když si upravíš tu nerovnici co napsala ↑ jelena:, zjistíš, že to odpovídá této nerovnici, a jediný způsob co vidím by byly Cardanovy vzorce. A když se v tom Wolframu podíváš jak vypadá "exact form" krajů těch intervalů, rychle tě přejde na ruční počítání chuť.
Odkud se prosím vzaly tvé nerovnice
a
, a jak nám jejich řešení pomůže s původním problémem?
Mám trochu pocit, že nerozumíš tomu zápisu, jinak bys nanapsala
. Tento zápis totiž nedává smysl, stejně jako text "hledám vzor množiny funkce".
Co ve skutečnosti chceš asi dělat je najít vzor intervalu
při zobrazení f.
Stejně tak pozor na zápis
, aby říkal to co chceš, muselo by tam být
nebo
.
Stránky: 1