Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Monisek:
Na tom není nic těžkého, roznásobit a integrovat po jednotlivých částech.
↑ Monisek: Nevím to jistě, ale možná by se to dalo vypočítat v wolframalfa....ale, nevím jak... poraď se zde se zkušenějšími kolegy, mělo by to jít... Odkaz
No není, ale nějak mi to nevychází, protože druhý centrální moment se dá i vypočítat tak, že druhý cent.moment= druhá střední hodnota - první střední hodnota ^2
= což druhá střední hodnota mi vyšla 19/20 a první střední hodnota (9/20) takže jsem spočítala přes tenhle vztah 19/20-(9/20)^2 = 137/1200 , ale to mi nevychází, když počítám přes ten integrál někde dělám chybu, tak prosím ať tu někdo napíše, jak tuto rovnici vypočíst ať vidím, v čem dělám chybu.
Díky
↑ Monisek:
Zdravím,
pokud potřebuješ jen výpočet integrálu, tak opravdu Wolfram pomůže (případně sem dej odkaz, jak jsi vyložila zápis). Jinak
Monisek napsal(a):
tak prosím ať tu někdo napíše, jak tuto rovnici vypočíst ať vidím, v čem dělám chybu.
Tady v celém tématu žádná rovnice není. Integrál v 1. příspěvku jsi sestavila sama? Jak zněla úloha?
No není, ale nějak mi to nevychází, protože druhý centrální moment se dá i vypočítat tak, že druhý cent.moment= druhá střední hodnota - první střední hodnota ^2
Zkus, prosím, svou slohovku vyjádřit pomocí vzorců.
19/20-(9/20)^2 = 137/1200
To se mi nezdá.
Máš velmi nápaditý název tématu :-)
a dosadila jsem
Přičemž je centrální moment Náhodné proměnné a
je střední hodnota
No a při výpočtu této rovnice mi vychází jiné číslo, než v rovnici druhé, ve které se dá spočítat ještě jedním způsobem a to je
. Což by logicky měly vycházet stejně.
a pak mam počítat
↑ Monisek:
Zdravím a děkuji za doplnění.
Je v tom nějaký nepořádek - k samotnému zadání - pokud f(x)=x^3-3x^2+3x má být hustota náhodné veličiny, potom není zadána jen na intervalu od 0 do 1 + má splňovat vlastnost hustoty - v odkazu "zelený rámeček č. 15, vzorec 2". U Tebe však je - odkaz.
K Tvému použití "kontrolního vzorce" - máš na mysli vzorec 3 ze zeleného rámečku 21? Ten je jinak + bylo by dobré udělat si jasno ze zadáním.
Děkuji.
↑ Monisek:
výborně, děkuji za zprávu :-)
Studuješ také systémový management? Potom to vezmeme systematicky - téma není uzavřené, téma lze označit za vyřešené a další snad také. Označit můžeš i v případě, že nestuduješ systémový management.
Děkuji.
Stránky: 1