Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
zajímá mě, jaká je pravděpodobnost toho, když n-krát vsadím, že prohraji. Kombinatorika je zajímavý
obor, ale naneštěstí mě moc nebaví. Ale našel jsem jeden takový zajímavý příklad, tak bych poprosil, zda -li
by jste mi mohli pomoci.
Mám ruletu s 37 poli... z toho jedno pole je nula, zbytek jsou pole červená a černá v poměru 1:1
uvažuji pro jednoduchost ruletu jenom s červ. a černými poli.... pravděpodobnost, že mi padne například červená ale je 1/2 ...pokud pokračuji dále, po n-vsazeních je pravděpodobnost p(n) =[(1 - 1/(2^n))]*100 (padne mi alespoň 1 červená)
(snad to mám spravně)
a teď vemu v úvahu pravou ruletu, vsázím stále na stejnou barvu a p(n) = 
a to celé krát sto.... je to opravdu tak, nebo se mýlím, díky moc:)
Zdravím, Váš příspěvek jsem nečetl, ale o ruletě je tu obsáhlé vlákno.
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=28759
↑ jrn:
A můžu mít dotaz?
Jsou dva hráči : první má jeden pokus a druhý má dva pokusy (budou tu jen červená a černá pole)
je mi jasné, že po každém hodu je pravděpodobnost stále stejná 1/2(ruleta nemá paměť).
Avšak je rozdíl mezi tím, když mám jeden nebo dva pokusy z hlediska komplexního?
To je přece rozdíl, ne?
Nechápu pouze systém rulety() - toho, že je vždy prodělečná, vysvětlil byste mi to někdo jednoduše? Děkuji:)
↑ Michaerl:
já jsem ti jen přeposlal vlákno, takže dotazy směřuj tam, já se tomu vůbec nevěnoval ani tomu nerozumím