Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
hledám program, který by mi vykresloval grafy funkcí, něco jako grafický kalkulátor do počítače. Jde mi hlavně o rychlé zobrazení 2D/3D grafu zadaných funkcí a posouvání se v něm, přibližování a oddalování. Do teď jsem používal program GraphCalc. Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký lepší. Předem díky.
↑ BrozekP:
Neznám sice program, o kterém píšeš, ale jistě je něco takového možné v Maple, Mathematica nebo Gnuplot.
↑ jarrro:
Díky, zkoušel jsem ten program a líbí se mi. Škoda jenom, že nemá moc dobře udělaný přibližování a oddalování (na výřez vždy musím použít zkratku ctrl+w a přibližování prostředním tlačítkem myši je téměř nepoužitelný). Ale na to si zvyknu :-)
↑ Marian:
Gnuplot na grafy používám, když je pak použiju v LaTeXu, Mathematicu jsem teď provizorně na zobrazení grafů funkcí používal. Pokud vím, tak v těchto programech ale nikde není možnost lehce grafem "procházet". Abych se podíval na nějakou část grafu, tak musím někde upravit číselné hodnoty, což docela zdržuje.
↑ BrozekP:
Zkus program microsoft math, je skvělý
http://www.slunecnice.cz/sw/microsoft-math/#desc-txt