zdravím, řeším tady nějaký práce a trochu jsem se zasekl u primitivního problému.
Řekněme, že potřebuji vypočítat průsečík s osou y v příkladu y=(x+1) na jednu sedminu -1
Dosadím-li za x nulu, dostanu y=(1)na jednu sedminu -1
Jakej dostanu výsledek? Já měl za to, že když mocním 1, výsledek bude vždy 1, ale potom by mi nevyšel výsledek v grafu funkce.. (výsledek by měl být někde mezi 0,-1) Díky :)

Zdravím,
když si nakreslíš graf té funkce, tak zjistíš, že Tvá úvaha je správná - tedy pokud x = 0, pak ![kopírovat do textarea $y = \sqrt[7]{1} - 1 = 1-1 = 0$](/mathtex/fe/feaf8dbffe6f39e0c6df0833a0ea7149.gif)

Byl ten předpis funkce
?? Graf co jsi sem dal, tak tomu příliš neodpovídá

No, nechci používat silná tvrzení, ale dle mého názoru se takto grafy mocninných funkcí nechovají..
EDIT: podobně, jako jsi namaloval se chovají logaritmy, jen s tím rozdílem, že levá "noha" v reálných číslech vůbec není definována (v komplexních už ano).. Ale tím ti nechci blbnout hlavu, to se budeš všechno učit na střední ;)

...vzpomněl jsem si, kde jsem podobný graf viděl...
takový graf, jako máš, má funce 
Právě ono by to podle toho, jak to mám v sešitě mělo být tak, jak jsem to poslal. Ale jak oba vidíme, tak to být nemůže, ani to nejde. No, spíš mi nezbývá nic jinýho, než si odchytit úču a probrat to s ní :) Každopádně díky za radu :))

:)
dej vědět, pokud chceš... ale určitě to bude nějaké nedorozumění, co máš v sešitě a co bylo na tabuli :) (sice k českému školství bych neměl zrovna moc vlídných slov, ale mohu říct, že absolutní nesmysly neučej :)