Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Chtěl bych se zeptat na vytvoření mezí a tvorby integrálu rpo určení obsahu rovinné oblasti ohraničené y=4-x^2, y=-x+2 pro -2\le x\le 3
Obsah daný průsečíkem křivek mám spočítaný, tedy integrál od -1 do 2, ale není mi jasný ten rozsah od -2 a poté do 3.
Děkuji
Zdravím,
podle zadání ještě (k tomu, co jsi počítal) je třeba počítat obsah oblasti pod přímkou, nad parabolou na intervalu -2 až -1 a potom mezi přímkou a parabolou na intervalu 2 až 3 - viz obrázek. Na posledním úseku bude třeba uvažovat absolutní hodnotu nebo obrázek "zrcadlově obrátit.
Stačí tak? Děkuji.
↑ jelena:Moc díky. Já jsem to takto počítal, ale nevycházel mně výsledek? Po tvém potvrzení jsem to počítal ještě jednou a už to vyšlo. Jenom jedna otázečka - ten integrál od 2 do 3 můžu počítat jako rozdíl integrálů paraboly a lin. fce a poté dát číslo do abs. hodnoty?
Díky.
↑ slavek:
není za co. Ano, můžeš počítat "jako rozdíl integrálů paraboly a lin. fce a poté dát číslo do abs. hodnoty" (to jsem pojmenovala "zrcadlově obrátit").
Stránky: 1