Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
A ještě bych potřebovala kontrolu řešení: Najdi matici A v M'={e'_1, e'_2, e'_3}
A= a
každý vektor z matice A jsem přepočítala přes M' takto:
první netřeba upravovat, hned je patrné, že b=1, a=1, c=-5
druhý vychází b=0, a=2, c=-7
a třetí vychází b=2, a=3, c=-5
takže obraz matice Av M' je
jen nevím, zda jsem postupovala správně a zda nemám zase přehozené řádky a sloupce:-/
↑ simonaj1:,
Dana matica je dana v stardantnej baze
Cize jednemu vektoru vyjazdrenemu vdaka tejto baze applikacia matice A priradi iny vektor v tej istej baze.
Tvoja uloha, aspon v beznych dohodach, znamena
mat nejaky dany vektor v novej baze a vdaka matice vyjadrenej v novej baze najst jeho obraz v novej baze.
A to si neurobila ( i ked mozno cast tvojej praci mozes na to pouzit)
Pozri co som napisal tu v syntese na konci: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=38542
Pouzi to dva krat.
↑ vanok:takže jsetli jsem dobře pochopila, mám obě matice postavit společně (na levou stranu matici M' a na pravou A) a levou společnými úpravami přepočítat na jednotkovou a v pravo pak budu mít onu hledanou matici A v M'?
Edit: ještě mě napadlo, že je to jen jiné slovní vyjádření příkladu pro nalezení maticové reprezantace generátoru A v bazi M', a to se počítá přes (B*A)*D
↑ simonaj1:
treba nast dve matice prechodu
prva zo standnej baze do novej
a potom z novej do standarnej
( poznamka, tieto dve matice su " viazane" jednou relaciou. Akou?)
Pomoc, dana matica A zobrazuje vektor zo standarnej bazy do standarnej bazy
na lavo ju treba vynasobit z cim?
a na pravo ?
↑ simonaj1:,
Napis najprv tie matice prechodu... vsak to je jednoduche.