Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, narazila jsem na příklad a už nad ním přemýšlím celkem dlouho. Možná stačí jen trknout a už budu vědět. Zadání je spočítat objem krychle, když dvě protilehlé stěny leží v rovinách a:4x-12y+3z+38=0 a b:4x-12y+3z+12=0. Toť vše. Napadlo mně nejdříve udělat rovinu kolmou, pak určit průsečíky a určit vzdálenost a tu dát na třetí, ale to se mi nepodařilo, jelikož neznám žádný bod. Pak mě napadlo využít smíšený součin. Znám jeden vektor (4,-12,3), což je normálový, ale potřebovala bych ještě 2 směrové těch rovin a ty nevím, jak z obecných rovnic získat.
Mnohokrát děkuji za případné rady a omlouvám se za formu.
Ahoj ↑ kukacka888:,
Tvoj ptoblem sa da interpretovat takto
Mas dane dve rovnobezne roviny, v ktorych su dve steny hladanaj kocky.
Ak najdes dvzdialenost tychto dvoch rovin ( na co staci zobrat hocijaky bod jednej z rovin a urcit jeho vzdialenost od druhej roviny) Tato vzdialenost je dlzka hrany tvojej kocky,
Staci?
↑ vanok: Paráda, já věděla, že to bude něco takového, jen jsem neměla ten správný nápad.
Mnohokrát děkuji za radu. ;) Alespoň můžu jít v klidu spát, bez brouka v hlavě. Děkuju moc
Stránky: 1