Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte,
chtěla bych Vás poprosit a zeptat se máme vypracovat na 5 stránek na téma,které mi bylo zadáno.
Já dostala tohle:SPC Methods for non-normally distributed data.Metody SPC v případě nenormality dat.
Jiné metody než uvedené v české literatuře.
Jako doporučená literatura mi byla dána MONTGOMERY, D.C.:Introduction to Statistical Quality Control viz níže
Odkaz
Máme to brát jen z cizích literatur nebo internetu, ale napsat to v češtině, tu knížku jsem projela jenomže to tam
nemůžu najít, není tu nějaký odborník na statistiku a napsal mi jen který stránky se to týkají mého tématu?
Projela jsem i internet, jenže na SPC pro nenormální data jsem nic nenašla:-(
Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.
Zdravím,
knihu jsem si včera stáhla, ale už s mi nechtělo číst :-) (snad ještě aktuální dotaz), pokud najdeš na index na závěr, pod písmenkem N jsou 4 stránky odkazů na nonnormal distributions, v PDF se to hledá hůř, jelikož číslování PDF je pro dvojstránku a posunuto (tedy musíš doskákat na příslušnou str. originálu). Začíná u str. 50 PDF (77 originálu), hned na další str. je seznam pojmů (pro výběr rozdělení). Další str. dle Indexu. Stačí to tak?
Jak moc nerozpracováno v ČR, to neřeknu, myslím, že do komerčních software to zapracováno bude, bohužel aktuální stav neznám. Pokud jsem se tomu problému ještě věnovala, tak na ČSJ probíhalo školení, hodně v tomto oboru je od pana Vratislava Horálka.. České normy nejsou běžně dosažitelné, pokud jsi v dosahu některého střediska, tak bys mohla - alespoň pro zorientování.
Na Internetu - to se mi nezdá, že nic není - ? Zkus také Google book např.
Ať se podaří.
↑ janysek_:
není za co. Normy jsou překlad z angličtiny. Zdar v hledání přeji.