Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 09. 03. 2012 20:22

janysek_
Reputace:   

Statistická regulace procesu(SPC)

Ahojte,
  chtěla bych Vás poprosit a zeptat se máme vypracovat na 5 stránek na téma,které mi bylo zadáno.
  Já dostala tohle:SPC Methods for non-normally distributed data.Metody SPC v případě nenormality dat.
  Jiné metody než uvedené v české literatuře.
  Jako doporučená literatura mi byla dána MONTGOMERY, D.C.:Introduction to Statistical Quality Control viz níže
  Odkaz
  Máme to brát jen z cizích literatur nebo internetu, ale napsat to v češtině, tu knížku jsem projela jenomže to tam
  nemůžu najít, není tu nějaký odborník na statistiku a napsal mi jen který stránky se to týkají mého tématu?
  Projela jsem i internet, jenže na SPC pro nenormální data jsem nic nenašla:-(
  Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.

#2 10. 03. 2012 08:34

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Statistická regulace procesu(SPC)

Zdravím,

knihu jsem si včera stáhla, ale už s mi nechtělo číst :-) (snad ještě aktuální dotaz), pokud najdeš na index na závěr, pod písmenkem N jsou 4 stránky odkazů na nonnormal distributions, v PDF se to hledá hůř, jelikož číslování PDF je pro dvojstránku a posunuto (tedy musíš doskákat na příslušnou str. originálu). Začíná u str. 50 PDF (77 originálu), hned na další str. je seznam pojmů (pro výběr rozdělení). Další str. dle Indexu. Stačí to tak?

Jak moc nerozpracováno v ČR, to neřeknu, myslím, že do komerčních software to zapracováno bude, bohužel aktuální stav neznám. Pokud jsem se tomu problému ještě věnovala, tak na ČSJ probíhalo školení, hodně v tomto oboru je od pana Vratislava Horálka.. České normy nejsou běžně dosažitelné, pokud jsi v dosahu některého střediska, tak bys mohla - alespoň pro zorientování.

Na Internetu - to se mi nezdá, že nic není - ? Zkus také Google book např.

Ať se podaří.

#3 10. 03. 2012 19:33

janysek_
Reputace:   

↑ jelena:
Děkuji za pomoc, podívam se na to. Normy nějaky máme, ale právě my to mámé sehnat v angličtině a přeložit
do anj,tak právě proto se to blbě hledá.

#4 10. 03. 2012 23:50

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ janysek_:

není za co. Normy jsou překlad z angličtiny. Zdar v hledání přeji.

Zápatí