Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Mohl by mě někdo nasměrovat na nějaké ulohy s aspon naznakem řešení rovnic nad zbytkovými třídami?
Mám tu vycuc z nějake sbirky a např u příkladu
nalezt řešeni soustavy rovnic v Z(8)
4x + 6 = 5
4x + 6 = 2
nevím, jaky zvolit postup. Dokažu vyřešit každou rovnici zvlašt, ale ta řešení jsou pak platná jen v te dane rovnici, ne pro soustavu.
Popř příklad v Z(6) naleznete rovnice
a) mající právě jedno řešení
b) maící více řešení
c) s žádným řešením
Koukal jsem do kupy script ale o zbytkových třídác tam je často jen letmá zmínka nebo vůbec nic, natož nějaký příklad. A jak řešit daná zadání už vůbec.
Prosím, kde proboha najdu nějake sciptum z něhož se dá naučit jak toto řešit?
↑ cv:,
Ahoj ( ja mam zvyk pozdravit najprv, a ty nie????)
Tvoja prva rovnica ak ide o
nemoze mat riesenie, lebo lava strana je vzdy parne cislo ( aj v
)
Teoria nie je kokmplikovana pokial ide o telesa, alebo okruhy bez delidelov nuly.
A vseobecne ak nejaky okruh, ma delitele nuly ako tu... tak treba trochu podrobnejsie vyusetrovat take rovnice... ale nie neurobitelne, ak vies ako funguju v danom okruhu operacie (+;x).
↑ vanok:
Ahoj.
Prepač, nějako som zapomel pozdravit, hanbim sa.
Inač našel jsem sbirku odkud muj priklad pochazi, na konci jsou řešení i odkazy na scripta z nichž autor vychazel, takže s tim už se nějak dohrabu k řešení + mam co pocitat i do budoucna.
Diky a omlouvam se.
Edit: opraven odkaz, odkazoval na spatnou sbirku
↑ cv:,
mozes napisat cislo prikladu, lebo to by inac bilo velke hladanie/
↑ vanok:
je to strana 7, priklad 4.
podle vysledku na konci to řešení nema, ale např. nasledujici priklad ho ma a pri tom je to lautr to same.
Resp pokud to v ramci zadani ze script resim jako samostatne rovnice, tak se k danym vysledkum dostanu.
Ale nechapu tedy co po nas chtel cvicici s tou soustavou.
Stránky: 1