Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ samum:
Umístí, prosím, svůj výsledek (z MAW). Podle
Výsledek mám zapsat jako hodnotu funkce v bode x
předpokládám, že výsledek zadáváš do nějakého online testu, který vyhodnocuje? Je tak? Jak byl zadán bod x? Také si upřesníme zadání - co označuji tato lomítka?
x/(1+x^2)^(1/2)/tg(x) Přepíš, prosím, pomocí Editoru LaTeXu napravo od okna zprávy.
Máme zde i sekci na podporu MAW - případně se dodiskutuje. Podívám se na Tvé téma později. Měj se.
Výsledek z MAW (v historii) odpovídá zápisu zadání:
Stejnému zápisu odpovídá i výsledek ve Wolfram, který jsi uvedla v 1. příspěvku. Dá se tak vyložit Tvé závorky a lomítka pro zlomky v zadání? Vkládáš tedy svůj výsledek do nějakého online testu, který vyhodnocuje, nebo kontroluje učitel? Děkuji.
↑ samum:
jsem celkem bezradná.
Neumím posoudit, zda váš program příjme i upravený výsledek, nebo je nutné vkládat rovnou výsledek po první derivaci? S vložením výsledků jiných zadání jsi problém neměla? Vkládáš "minus" z numerické klávesnice - v zápisu, co jsem trošku upravovala, jsi měla pomlku, proto se např. nezobrazoval.
Nemohla bys umístit náhled na obrazovku na ten váš program?
↑ samum:
není za co, problém není v tom, že nezderivujeme (to ještě snad svedeme i bez strojů), ale je asi nějaká neshoda ve čtení zadání od nás a od stroje (tedy pokud zadání vytvořil také stroj).
Náhledem jsem myslela nějaký screen obrazovky, když s programem komunikuješ (pochopitelně, že např. v Malování odstraníš jména, hesla apod.) Ale nevím, zda by pomohlo. Spíš to si vyjasní s vyučujícím. Ať se podaří.