Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Čau , potřeboval bych pomoc s výpočtem 2 logaritmických rovnic .
1 )) 4*log[9]x*(log[9]x-1)=2+log[9]x mělo by se to řešit přes SUBSTITUCI .
2)) log*log x+log(log x 4-3)=0
Díky za každou radu :))
↑ Carolina:↑ Carolina:
Ano , je to dobře zapsane ,tam je to bez X.

↑ Devson:
Zdravím, myslím, že ↑ Carolina: reaguje na zápis
, která nedává smysl. Funkce logaritmus musí mít nějaký argument, tedy buď
nebo
, případně i jinak.

↑ lotoska:
A jste si jistý tou tečkou (nebo hvězdičkou dříve) neboli "krát" v zápise
? Bez ní by to dávalo smysl jako logaritmus z logaritmu.
↑ skoroakvarista:
jo tečka tu není.
Mohli by jste nám prosím poradit co s tím ?

↑ lotoska:
Já bych viděl postup následovně.
Vyřeším kvadratickou rovnici pro y (tedy najdu její kořeny, pro než ze substituce
zjistím příslušná x. Zkouškou dosazením do původní rovnice ověřím platnost.
Prosím o radu.
V Kocorkově se příjmy obyvatel každým rokem zvýší o 50 procent oproti příjmům z předcházejícího roku.Během každého dvouletého období však peníze ztratí polovinu své hodnoty.Jak se změní hodnota příjmu po uplynutí 10 let. Procenta mi moc nejdou tak prosím o radu.Díky
↑ Jipanka:
Zdravím,
zakládej si, prosím, vlastní téma - viz pravidla. Kocourkov (a nejen) najdeš pomocí tlačítka Hledat v horní liště fóra.
↑ Cheop:
děkuji, nemám problém s použitím tlačítka Hledat. Ovšem je třeba, aby se to naučila kolegyňka + jak mám vysvětlit, že poskytováním odpovědí na příspěvek, který je v rozporu s pravidlem, podporuješ nedodržení/nepochopení pravidel.
Zdravím :-)
↑ Cheop:
:-) ale už to tak nech - do budoucna nepodporuj, prosím. Momentálně řeším daleko globálnější problém - přes web-kameru nevidím, zda na zelném trhu mají červenou řepu, tak tam teď vyrazím. Měj se a konec OT v tématu.
↑ Devson:
omluva za OT v tématu, také, prosím, dodržuj - jen jednu úlohu do tématu. Zdravím.