Dobrý den, potřeboval bych pomoct s touto nerovnicí v podílovém tvaru, spočítal jsem jí skoro celou, ale nevím, jaké znaménka zapsat do pole výsledky a jak určit výsledné K, děkuji.
P.S. Těch šipek tam si nevšímejte, měli tam být jen pro orientaci ty nulové body, zapomněl jsem je tam napsat.
Ahoj
ad výsledky: mínus krát mínus dává plus, mínus krát plus dává mínus. Na závěr se podíváš, který výsledek je menší nebo roven 0 a to je hledaný interval.
Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak pokud u těch znamének pod prvním intervalem mám třeba ... - + - a jsou tam tedy dvě mínus, tak výsledkem je + ? a v dalším sloupci pokud mám ... - + + , tak je to jako mínus a plus mi dává - ?

↑ danator:
Ano pochopil jsi to správně
Tedy ve sloupci kde ti vyjde mínus (nerovnice má být menší než 0)
tak v tom intervalu bude řešení
Zdravím,
do řádku v tabulce "výsledky" doplníš znaménko pro celý sloupec. jelikož v zadání je
zvolíš takové slupce, kde je výsledné znaménko "minus". Podle nulových bodů závorek v čitateli stanovíš v intervalech, kde bude "závorka uzavřená".
Viz vzor. Stačí tak? Děkuji
↑ danator:
není za co. Postup je přesně stejný, navíc není riziko dělení nulou (jak tomu je u podílových). Ať se vede.