Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
zkusila bych převést sin na cos (nebo naopak - užití součtových vzorců) a použit potom stejné vzorce jako zde.
Pomohlo? Děkuji.
↑ jelena:
popravde veľmi nie,
predtým som sa už dostal podobným spôsobom tiež k súčtu
no tento problém sa mi tiež zatiaľ nepodarilo vyriešiť
per partes veľmi nepomáha a vhodnú substitúciu som zatiaľ nenašiel
↑ ajeto:
:-) děkuji, potom je lepší napsat, k čemu jsi se dopracoval. Jak vznikl integrál, co potřebuješ počítat? Ještě se zeptám - v 0 funkce není definována, předpokládá se to? Děkuji.
↑ jelena:
asi by to bolo lepšie prepáčte :)
ide o nenulové členy Fourierovho radu na intervale
funkcie
dodefinovanej v bode nespojitosti limitou (pred integrálom bola ešte dvojka ale tá nie je podstatná pre výpočet samotných integrálov tak som ju neuviedol)
celá úloha znie tento rad nájsť, ukázať že existuje nejaký bod v ktorom tento rad diverguje
a jeho divergenciu dokázať v danom bode
↑ ajeto:
děkuji za doplnění. O takovou úlohu se ani pokoušet nebudu :-) Snad někdo z kolegů (vymluvím se, že se mám věnovat trojčlence). Kolegům děkuji.
↑ ajeto:
Zdravím.
Z teorie FŘ plyne, že oním bodem divergence bude 0 (připadá mi, že v tomto bodě rozvíjená funkce nemá vl. derivaci).
Jak se počítají integrály typů
resp.
,
jsem nikdy nikde neviděl (a proto mám obavu, že to ani nejde).
Snad by zde mohla pomoci Dirichletova formule popřípadě Riemannova věta o lokalisaci.
ďakujem ↑ Rumburak:
skúsim zistiť či mám presné zadanie
Stránky: 1