Chtel bych se zeptat, jak mam resit tuto rovnici:
Jak jsem dostal ten vysledek (x+3)(x+4)? Respektive jak se na nej prijde? Budu rad kdyz me poradite a napisete i nejaky strucny navod nebo uvedete par prikladu.
Dale bych se chtel zeptat, jak vyresim kvadratickou rovnici, protoze jsem to nepochopil.
Priklad:
Dekuji
To chces skor vediet, ci tvoja rovnost plati?
Ahoj, rovnici 
řešíš tak, že pravou stanu roznásobíš, posčítáš co se dá a vyjde 0=0, tedy řešením jsou všechna R.
Kvadratickou rovnici
řešíš buď obecně přes diskriminant, nebo rozkladem na součin, přičemž pro kořeny p,q paltí vietovy vzorce :

Rovnici
před rozkladem nejprve vydělíme a (to je potřeba, když je a jiné než 1)

konkrétně 

...rovnice má tedy kořeny -3 a -4 (přímka -7x-12 protíná parabolu v bodech x=-3 a -4)
Zkus takto rozložit třeba :
, 
No snad jsem to udelal spravne. Ucitel nam dal tento priklad:
Vypocital jsem diskriminant: D= 
Tim jsem zjistil ze rovnice ma dva koreny.
Pak jsem to udelal nasledovne: ![kopírovat do textarea $[x-(+11)]*[x-(-66)]=0$](/mathtex/4b/4b844fb707ca03bd19551f99bf1e7417.gif)

No a koreny me vysly: 

Ale stejne porad nvm ja se prijde na to
z toho prikladu. Jak to ze tam je (x-6) a ne (x-66)
Nebo v tom prikladu:
Jak si tam prisel na to 
Kde jsi vzal tu -3 a -4? Ja si myslim ze to je z Diskriminantu ale nvm jak to z nej zjistit ty cisla. Kdyztak porad, budu moc rad :)
Jak jsi získal toto
??
Potom, na
to mas rozlozene dobre. Kde se tam vzaly ty kořeny -11 a 6 (nebo minule -4 a -3)? - Buď rovnou vidíš, jaká čísla splňují vietovy vzorce, anebo řešíš přes diskriminant:
a kořeny
Proč?- tady je docela dobre odvozeni http://maths.cz/clanky/odvozeni-vztahu- … vnice.html