prosim vás základny problem ale asi mnohých ľudi...vieme system počitania integralov a derivaci ale nevieme načo je to dobre uplatnitelne a čo to vlastne znamena to integrovanie a derivacia. mam podobnu diagnozu. prosim vas vedeli by ste poradi? kde si o tom dačo prečitam čo to je ked integrujem funkciu raz dva razy...x krat..a tak isto aj integrali..lebo vždy som si myslel že prve derivacia funkcie je dotyčnica(daka funkcia dotyčnice) a integral je daky obsah. jeden ujo povedal ja som funkcia..moj otec je integral a moje deti su derivacia čo to znamená neviete...žeby hierarchiu?
Fíha túto nedeľu sa tuším všetci rozhodli uči? matiku. Žeby mali zajtra písomku z mat. podobne ako ja?...Ale to len tak na okraj.
K vyššie uvedenému príspevku, toto je pekná stránka, mne čo sa teórie týka viac-menej stačila.
+ také stručné moje vysvetlenie - Derivácia funkcie v nejakom bode je číslo, ktoré udáva smernicu priamky(tg uhla, ktorý zviera dotičnica s x-ovou osou), ktorá by bola dotyčnica ku grafu derivovanej funkcie. Čosi o využití derivácie sa dočítaš tu (tam na ľavo pod nápisom limita derivace integral klikni na 5 lekcia).
- To, že plocha pod grafom funkcie od nejakého bodu a po bod b sa dá vypočíta? určitým integrálom od bodu a po b z funkcie, ktorou je yadaná tá funkica je len jedna z aplikácii integrálu. Integrálom sa venuje 6-7 lekcia (aj ďalšie, no na strednej by mali stači?.).
Ak by boly nejaké otázky tak sa ozvy.
Inak toto: "jeden ujo povedal ja som funkcia..moj otec je integral a moje deti su derivacia čo to znamená neviete...žeby hierarchiu?" je veľmi zaujímavá veta:).
prosim vas čo to konkretne znamena slovo sečna?
↑ kontingent:Sečna je přímka, která protíná kuželosečku např. kružnici ve dvou bodech. Tečna ke kružnici je přímka, která se dotýká kružnice právě v jednom bodě.