Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Co jste zkousel?
http://forum.matweb.cz/misc.php?action=rules#vlastni
to kaja.marik: Co jsem zkoušel? Všechno možné i nemožné, ale vždy jsem se dostal ke špatnému výsledku (výsledek znám). Proto žádám o radu.
to chipák: Díky za radu, není nad to, když vám učitel do zkouškových testů dá příklad, který se na cvičení ani neprobíral :/. Přesto však nevím, jak dál. Dosadil jsem polární souřadnice do té nerovnice a vyjádřil
tudíž první mez bude
jestli to dobře chápu?? Jak zjistím druhou mez?
↑ FisP:
Zdravím,
pokud jste nebrali transformace (případně odkaz, jinak meze pro r jsou v pořádku (spíš je označení
), pokračování bude v odkazu), tak v této úloze není nutné používat. Stačí vyjádřit z
(z hraničního omezení) např. y jako funkci x a podívat se, jak bude vypadat oblast, přes kterou se integruje (obrázek).
Co jsem zkoušel? Všechno možné i nemožné...
potom je opravdu dobré napsat, co to bylo - hlavně to "nemožné" je zajímavé (+materiály školy odkázat, aby bylo jasné, co jste brali). Ať se podaří.