Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Anketa

"Mě by třeba zajímalo, jak jste se sem na forum vůbec dostali :-)"(c)

Cíleně jsem hledal(a) nějaké Matematické fórum.

30% - 82
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem studující).

37% - 101
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem vyučující).

1% - 4
Potřeboval(a) jsem řešení problému z praxe.

3% - 8
Fórum mi bylo doporučeno.

5% - 14
Jiná cesta, případně doplním v tématu "O nás :-)".

4% - 13
V čtenářském deníku mi chybela kniha "Stařec a moře".

1% - 5
Hledal(a) jsem zdroj řešení projektů svých studentů.

0% - 2
Hledal(a) jsem kružítko.

5% - 15
Už si nepamatuji.

8% - 22
Počet hlasujících: 228

#1401 24. 05. 2012 00:26

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: O nas :-)

↑↑ Tychi:

:-) tak to jsi umíchala francouzské palačinky (ovšem pro 2 - to ani nestalo za to upatlání nádobí, tedy pokud také nemáš zalíbení v jeho umývání). Kypřit se dá pomoci kvasnic, minerálky, sody zhašené kyselomléčným výrobkem, nikoliv však práškem do pečiva :-) Máme zde i kvalifikovanou pomoc, kdybychom si nevěděli rady :-)

----------------------------------------------------------------

Podstatné - jelikož již znám výsledek maturity kolegy Hanise, tak mu k výsledku srdečně gratuluji, tablo jsme viděli :-)

#1402 24. 05. 2012 08:43

Hanis
Veterán
Místo: Brno
Škola: PřF MUNI - Statistika a analýza dat
Pozice: Děvče pro všechno
Reputace:   148 

Ano, konečně se připojuji k majoritě odpovídajících na tomto fóru, kteří mají maturitu.
Krásná témata jsem si vybral, skvěle si popovídal a dostal první čtyřku na gymplu, která mi vůbec nevadí.

#1403 24. 05. 2012 10:21

jelena
Jelena

↑ Hanis:

:-) 3. gratulace, teď k dalšímu významnému posunu - i když pořád mám pocit, že v počtu místních maturantů MGO ještě zaostáváme za Jaroškou (jiné statistiky nesleduji).

#1404 24. 05. 2012 10:38

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

↑ jelena:Potřebovala jsem je, abych je naplnila masovou směsí. Nakonec vzniklo palačinek pět, tři si daly děti s marmeládou a vůbec neprotestovaly, že jsou po obědě a jíst nechtějí(o:

↑ Hanis:Gratulace, první čtyřka? To jsi tím gymplem projel nějak moc lehce. Nebo je to první čtyřka, která nevadí?(o:

Vesmír má čas.

#1405 24. 05. 2012 17:13

Hanis
Veterán

↑ Tychi:
Já nevím, 4ky si nepamatuji. A teď 1+1+1+1 :-)

#1406 24. 05. 2012 18:23

elypsa
Místo: Stará Boleslav
Reputace:   40 

Já nastupuji zítra na popravu. Matiky se nebojím jen bych rád něco, kde si věřím.. Takže by to nemusela být planimetrie a to hlavně zobrazení v rovině.. :/
V němčině bych si taky sakra vybral téma, co by padnout nemuselo a to samé angličtina, kde bohužel nebylo moc času na hlubší přípravu. Češtinu snad nějak okecám. No držte mi palce :)

Baf!

#1407 24. 05. 2012 18:38

Hanis
Veterán

Neboj, maturita je sranda a stejně - nejvíce jsem se připravoval na Nový Zéland do AJ - naučil jsem se nejdelší zeměpisný název zapměti -
Taumata­whakatangihanga­koauau­o­tamatea­turi­pukakapiki­maunga­horo­nuku­pokai­whenua­kitanatahu.
A stejně jsem to nepoužil.

A maturita v odpoledních hodinách z čj se podobá pokecu o knížce u pivka s kámošem (alespoň v mém případě).

Každopádně hodně štěstí!

#1408 25. 05. 2012 15:36 — Editoval elypsa (25. 05. 2012 15:41)

elypsa
Místo: Stará Boleslav
Reputace:   40 

Tak je to doma. 39/39 ajina, cestina 8/9. Němčina za 1 a matematika třešnička - exponenciální funkce a rovnice - za 1. Našeho tělocvikáře, který tam dělal místopředsedu jsem údajně tak nadchnul, že by se až začal učit matematiku.

Ovšem docela zklamání a to v tom, že profesorky mi nevěřily, že $\frac{\log_{}3}{\log_{}\frac{3}{4}}=\log_{\frac{3}{4}}3$.. docela jsem "čuměl"

Jinak děkuji všem, co mi zde pomáhali v přípravě! Zdenek, Hanis, Marnes, Jelena no je vás hodně. děkuji

Baf!

#1409 25. 05. 2012 18:24

Lukee
Administrátor
Škola: UPOL, Informatika
Pozice: Roznašeč reklamních bannerů
Web

U mě je to taky doma, včera jsem udělal státnice. Místo dvou písmenek si už před jméno můžu psát tři písmenka :-)

2+2=4

#1410 25. 05. 2012 19:06

jelena
Jelena

↑ elypsa:, ↑ Lukee:

velká gratulace :-)

↑ Lukee:

jak si stojí MGO v počtu písmenek oproti absolventům Jarošky, tuším, že mají i za jménem, tak ještě posnažte :-).

Mám pocit, že již zapomínám, co kam se píše, tak ještě - jeden z prvních místních maturantů kolega Martin (liquid) oznamoval, že má po Bc. statnicích a pokračuje ve studiu.

#1411 28. 05. 2012 02:11

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

jelena napsal(a):

Podstatné je, že nadchází týden 5. výročí působení silné jarní sestavy kolegů Kondra, Jarrro a Nejlepšího Výchovného Poradce všech dob a zároveň autora jediného "cizího" článku na hlavním webu (kdo to ví? :-) a také příchod 15000. uživatele (pokud se probojuje přes účinný antispam).

No jo, uteklo to :-) Kolegům gratuluji k úspěšnému završení studií. Já si počkám do podzimu. Aspoň můžu dohlídnout na svou poslední MathRace bez stresu ze státnic :-)

Ať se daří,
Kondr

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#1412 19. 06. 2012 14:39 — Editoval Tychi (19. 06. 2012 14:40)

Tychi
Web

Doučovaná zvládla logiku na jedna, doučovaný o svém výsledku maturitní zkoušky mlčí..

web plný učebních materiálů k nahlédnutí zde www.dumy.cz

Vesmír má čas.

#1413 19. 06. 2012 20:50

jelena
Jelena

↑ Tychi:

gratuluji k výsledkům (Vennovy palačinky měly úspěch?).
K maturantovi - buď rada, že nechce se doučovat v letě :-)

Ten web má něco společného s RVP, nebo to je zcela jiná aktivita?

↑ Kondr:

stačila jsem ještě sledovat letový posun k výsledku týmu kolegy Olina (tedy pokud za sebe nepostavil náhradníka), potom již jsem musela přes Opavu. A vidím, že i další kolegové měli úspěch, gratulace :-)

Co bychom teď dali na nástěnku?

#1414 19. 06. 2012 22:24

byk7
InQuisitor
Reputace:   221 

↑ jelena: děkuji :-)

Příspěvky psané červenou barvou jsou moderátorské, šedá je offtopic.

#1415 19. 06. 2012 22:47

Tychi
Web

↑ jelena:Možná nějaké společné lidi, rozhodně tam spousta škol zveřejňuje to, co je povinna v rámci EU PES někde zveřejnit a jejich školní weby asi nemají potřebnou kapacitu.

Vennovy lívance..vlastně nevím, ale předpokládám, že v testu byly, stejně jako ve všech dostupných verzích, tak je asi zvládla, když má za jedna(o: Každopádně se víc poptám, až bude mít studijní klid..

Vesmír má čas.

#1416 20. 06. 2012 12:37

jelena
Jelena

↑ byk7:

:-) zejména výkon vašeho týmu (a ještě Janču) jsem sledovala pozorně (u vás - dramatický vývoj s úspěšným závěrem?), odcházela jsem v cca 9-10 úloze u vás.

↑ Tychi:

děkuji, občas se mi jeví přemateriálovano a v duchu tohoto tématu, co jsem se dívala :-)

#1417 20. 06. 2012 13:02

Tychi
Web

↑ jelena:Tak nějak. Přijde mi zbytečné plýtvání evropskými penězi na to, aby každá škola psala skoro to samé. Málokde vymyslí něco nového nebo aspoň jinak pojatého.

Vesmír má čas.

#1418 20. 06. 2012 14:15

Kondr
Veterán

Zdravím,

chci poděkovat všem za pomoc s propagací MathRace; adminům za horní roh a mám takové podezření, že účast Opavského týmu je také důsledkem přímluvy někoho z fóra ;-)

Mějte se,
Kondr

#1419 20. 06. 2012 20:07

byk7
InQuisitor
Reputace:   221 

↑ jelena: ze zacatku to nebylo nic moc, potom jsme se drzeli na 3. az 4. miste, no a v poslednich 30s se nam podarilo spravne zadat reseni 13. ulohy, coz nas posunulo na druhe misto

zajima byla reakce skoly, kde to podle me vychvalili az moc :-)

Příspěvky psané červenou barvou jsou moderátorské, šedá je offtopic.

#1420 20. 06. 2012 21:21

Lukee
Administrátor
Škola: UPOL, Informatika
Pozice: Roznašeč reklamních bannerů
Web

↑ Kondr: rád ose stalo :-). Byla alespoň rekordní účast?

2+2=4

#1421 21. 06. 2012 10:37

Tychi
Web

↑ jelena:Lívance měly úspěch částečný, jedny lívance za plný počet, druhé za 3/4 bodů. Takže jsem spokojená(o: Informatika nakonec za dvě, já spokejná méně, doučovaná spokojena naprosto a ještě víc. Tak jsem vlastně celkově dost spokojena, tohle doučování bylo nadmíru úspěšné(o: (když vezmu naše první setkání, kdy jsem si přebírala učebnici logiky, nahlédla do ní a prohlásila, že se zkusím kouknout, ale neslibuji, protože mě tohle opravdu při vysokoškolském studii naprosto minulo..Japato vlastně, že filozofové berou logiku tak čitelně a my matfyzáci jsme ji nabrali jen někde okrajově a navíc děsně nečitelně?(o:)

Vesmír má čas.

#1422 21. 06. 2012 16:55

jelena
Jelena

↑ Kondr:

já o tom nic nevím, svedu to na kolegu Hanise :-)

↑ byk7:

přesně tak jsem to viděla.

↑ Lukee:

určitě (viz archivy). Zajímalo by mne, který stratég zasadil termín soutěže do týdnu, kdy vrcholí napravování všech možných známek, probíhají výlety a naděje, že zasněží, je u bodu mrazu.

↑ Tychi:

děkuji za upřesnění (doučování, které něco přineslo doučovateli (nejen finance) je snad nejlepší varianta). Ohledně výuky logiky FF - MFF rozsáhle pojednával kolega Wotton (viz celé téma a možná i v jiném také)

Mne spíš udivuje odvaha kolegyňky studovat filosofii - pracovat s takovým oborem se snad ani nedá a vdát se také ne :-)

Zdravím.

#1423 21. 06. 2012 17:19

Tychi
Web

↑ jelena:Vdaná už je, strom už zasadili, dům postavili, dvě děti má(o: Už jí nebaví dělat pro němce, tak si zvyšuje kvalifikaci a pak by chtěla učit občanku a podobné vědy..

Vesmír má čas.

#1424 21. 06. 2012 17:45

jelena
Jelena

↑ Tychi:

a tak, už mi to logiku dává (až na tu touhu vyučovat občanku) :-) Tak to zdar přeji.

#1425 21. 06. 2012 22:45 — Editoval Kondr (21. 06. 2012 23:22)

Kondr
Veterán

↑ Lukee: Ono není s čím srovnávat -- tentokrát to bylo poprvé jen pro první a druuhé ročníky, tedy dvakrát menší cílovou skupinu. Z tohoto hlediska účast překvapila pozitivně.

jelena napsal(a):

Zajímalo by mne, který stratég zasadil termín soutěže do týdnu, kdy vrcholí napravování všech možných známek, probíhají výlety a naděje, že zasněží, je u bodu mrazu.

To já. Zasadil, zpropagoval, zkoordinoval. Ještě musím vykázat :) Pokud jde o to, proč jsem zasadil tam kam jsem zasadil, tak to souvisí hlavně s podmínkami grantu.

Ať se daří,
Kondr

Zápatí