Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ absolvent:
pokud pravoúhlý (to je to, co chybělo v zadání), tak dopočteš úhly a lze vyjádřit jednu stranu přes goniometrické funkce - odkaz. Potom dosadit do vzorce
.
↑ jelena:
...to jsem sice pochopila, ale podle udaných výsledků v knize mi to prostě navychází a nevím , kde je chyba...
snažila jsem se dopočítat zbývající úhel, vyšel mi 54stupňů 40 minut a jak teď dál....?jsem zmatená jak lesní včela....
↑ absolvent:
zkontroluj si, prosím, jak zadáváš úhly na kalkulačce (stupně, převod, radiány?). Případně sem napiš celý výpočet a co je ve výsledku (také může být překlep).
Takže: zadání: S= 0,14355 m2, alfa = 35 stupňů 20 minut, dopočítej strany pravoúhlého trolúhelníku. Ve výsledcích je uvedno: beta = 54 stupňů 40 minut ( což mi vyšlo), a = 0,451 m, b = 0,636 m, c = 18,91 m.
Použila jsem vzorec s = a.b/2 ,ALE NEMÁM HO JAK DOPLNIT, PROTOŽE NEVÍM JAK VYPOČÍTAT ALESPOŇ JEDNU STRANU. díky moc!!
díky nějak to snad dopočítám...výsledky by měly souhlasit(je to ze sbírky úloh z matematiky a mám úkol...)
Hanis prosím tě jen dotaz....pokud mám vypočítaný všechny úhly a zkusím tvou verzi tg, opět tam mám a,b a to vlastně neznám...asi jsem úplně mimo....a to mám 1 z matiky....asi bych ji měla profesorce vrátit.