Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2

ty podminky jsou nejaky divny, co znamena podminka 2x?

Myslis tohle?

Popravde nevim, hlavne
se my zda divne, ze y-ova suradnice neni nicim ohranicena. Nema tam byt spis
?
↑ JohnPeca18:↑ JohnPeca18: nn mám to dobře opsané...mám tady strašně moc příkladu na procvičování a ani jeden nedokážu spočítat...tak jsem zkusila aspoň jeden z nich dát sem...ale i tak díky za pomoc..:)

Takhle to totiz mi vychazi podle mne nasledovne. Ale hned prvni integral je nekonecny.

tak nevim . .mozna nekdo jiny poradi. Kdyz tak skus sem napsat este neco jineho.
↑ W.e.r.c:↑ W.e.r.c: mohla bych ti zkusit napsat ještě jeden příklad? nvm pořád principy jka se tvoří meze u toho trojného potřebuji aspoň jeden vzorový příklad

↑ W.e.r.c:
jo skus sem napsat neco jiniho.

no z toho prvniho mas mez
z tretieho si vyjadris
a po odmocneni mas mez
No a pak mas

No bude je to takhle

Nebo bych radsi mel jit spat :)
Nejaky taky trik by mohl byt i v tom prvnim.
Pro ten druhý příklad:
omezení x je v zadání:
z taky: 
Teď si nakresli graf s osami (y;z)...je to parabola otočená kopečkem nahoru...a řešíš průnik na osách y...tzn. z=0
když si to nakreslíš ve 3D tak omezení
drží y jen v kladných hodnotách, proto dolní mez bude 0
výjde: 
Ve výsledku 
Tato oblast
je neohranicena, teda objem je
, ako ↑ JohnPeca18: naznacil a nepomohla by ani opacna nerovnost
.
PS: to neznamena nutne, ze zadanie je zle, vysledok je proste
.
Zdravím v tématu.
Bude laskává moderatorská poznámka: ↑ W.e.r.c:
a) máš hodně témat, ukončí prosím debaty s kolegy - očekávám vyjádření, zda pomohlo. Jelikož vidím dost práce od kolegů,
b) jelikož vždy umísťuješ značně nečitelná zadání a projevuješ minimum vlastní snahy (viz pravidla), považuji za vhodné, abys umístila přímý odkaz na vaše studijní a cvičební materiály. Zda se předpokládá, že určíte "nevypočitatelnost" integrálu, nebo zda jsou výsledky, ze kterých se pokusíme zjistit překlepy v zadání.
Jinak se ztrácí čas kolegů. Děkuji za pochopení.
OT: darovanou nám hodinu jsem využila na úklid společné chodby včetně umývání okna. A co vy? :-)
↑ maros91: díky moc..:) a to s tím nekonečnem tak být určitě nemá, ptz ve výsledku jsou normální čísla...má to vyjít 16
↑ W.e.r.c:
neignoruj, prosím, mé příspěvky a doporučení - pravidla platí pro každého a slušně reagovat např. na takovou odpověď je snad normální. Ty zde umístíš nečitelné zadání a ani se neobtěžuješ odpovědět na kvalitní příspěvek.
a to s tím nekonečnem tak být určitě nemá, ptz ve výsledku jsou normální čísla...má to vyjít 16
umístí, prosím, náhled na zadání a na výsledky. Děkuji.
↑ W.e.r.c:
děkuji za umístění. V úloze 1 vidím:
:
rovinu xOy a k ni rovnoběžnou ve výšce z=9 jednotek,
oblast v rovině xOy nad parabolou 
parabolickou plochu - takový nekonečný tunel rovnoběžně ose y s vrcholem na z=4/3.
Tedy nevidím, že by oblast (těleso) bylo omezeno po délce tunelu v kladném směru osy y. Řekla bych, že toto:
má být tak: 
A něco podobného vidím i v zadání 2. Kolegové? Děkuji.
takže ten první příklad, zadaní je špatně napsané, uplně stejný příklad jsme počitali ve cviku, meze jsou

Z znáš, dále si uděláš graf se souřadnicema x;y a naneseš obě paraboly a počítaš průsečíky na xsových souřadnicích, z posledních dvou nerovnosti, a ypsylon máš taky omezené ze zadání, jen si ho vyjádříš...
výsledek:
↑ maros91:
také děkuji.
↑ W.e.r.c:
jak jsi, prosím, pokročila v reakci v tématech, co jsi založila? Žádnou změnu nevidím. Jelikož to je již třetí Moderatorská poznámka, tak jsem Tobě změnila titulek. O dalších krocích budu uvažovat.
Děkuji, měj se.
Stránky: 1 2