Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý večer, spočetla jsem si tento příklad, zdál se mi poměrně jednoduchý, ale liším se od výsledků v knížce.
Meze by měly být správně (prozrazeny od cvičího na cvičení), integrál mám snad dobře, tak co je špatně? Děkuji za odpověď. (Asi jo, zdá se mi divná mez u X, ale ani když jsem ji nahradila [0,4] jak si myslím že má být, tak to nevychází tak jak má.
Děkuji za jakýkoliv čas strávený nad mým příkladem
Zdravím,
umístí, prosím, náhled na originál zadání, příp. na výsledek (zkoušela jsem Tvé řešení rozluštit, ale neodliším
od
a dokonce i od
, které vůbec nemá být :-)
meze pro
mám od
do
. Zbytek stejně.
http://kmd.fp.tul.cz/lide/cerna/MA3/ma3_cviceni_5.pdf
je to příklad H)
já mám meze u X momentálně od 0 do r, myslím si že mají být od 0 do 4 ale ani jedno nevychází :)
Proč máš v mezích hustotu, nebo co je to za písmenko, to bych pak nevěděla už vůbec :)
↑ panvicka:
děkuji, podívám (teď vidím, že Ty jsi napsala podmínku
(v zadání je
, což už mění situaci (poloměr podstavy je tedy 2). Zkusíš ještě překontrolovat s touto opravou?
- to jsem označila místo r, aby se nepletlo se z (takové označení také bývá pro poloměr).
↑ panvicka:
já děkuji za úsporu času :-)
Stránky: 1