Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 11. 11. 2012 11:06

CHARGER
Zelenáč
Reputace:   -1 

pythagrova věta

Je dán čtverec ABCD s délkou strany 100mm.Vypočítejte poloměr kružnice ,která prochází vrcholy B,C a středem strany A,D. prosím o přesný postup pro 8 ročník základní školy tato uloha tu už jednou byla ale postup byl nepřehledný mohl byste ješte nekdo napsat lepší postup?

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 11. 11. 2012 11:13

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: pythagrova věta

Zdravím,

toto není seriózní. Tato úloha zde byla již před časem (uznávám, téma není příliš přehledné), ale teď kolegyňka Arabela napsala postup. Pokud je třeba něco vysvětlit, pokračuji, prosím, v tématu, kde je řešení od Arabely - pro Tebe, případně se do tématu přidá další kolega. Ale neorganizuji zde soutěž, kdo napíše lepší postup.

Děkuji, téma zamknu jako duplicitní.

#3 11. 11. 2012 12:28

byk7
InQuisitor
Reputace:   221 

↑ jelena:

Zdravím, myslím, že by nebylo od věci témata i mazat (jestli to nevadí, některá jsem už smazal.)

Příspěvky psané červenou barvou jsou moderátorské, šedá je offtopic.

#4 11. 11. 2012 12:46

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ byk7:

také pozdrav, určitě nevadí, děkuji za pomoc. nechala jsem témata pro případ ráznějšího zákroku vůči kolegovi, ale on už toho nasbíral :-) + další příspěvek.

Ale chápu - nervozita před Olympiádou ve Stockholmu (co tam vůbec je za olympiáda?). Tak ho ještě potom odměním titulkem "Mám rád pravidla Mát. Fóra" :-)

Zápatí